"Öğrenciler Tarafından Lastik Yakılmamıştır" - Son Dakika
Güncel

"Öğrenciler Tarafından Lastik Yakılmamıştır"

"Öğrenciler Tarafından Lastik Yakılmamıştır"

CHP'li Değirmendereli, ODTÜ'de yaşananlarla ilgili, "öğrenciler tarafından bir tek molotof atılmamış, bir tek lastik yakılmamıştır" dedi.

28.12.2012 12:53  Güncelleme: 13:16

CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, ODTÜ'de yaşananlarla ilgili, "ODTÜ öğrencileri tarafından bir tek molotof atılmamış, bir tek lastik yakılmamıştır" dedi.

Değirmendereli, partisinin ODTÜ mezunu Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ile birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ODTÜ'ye yapılanları,

"demokrasiye, özgürlüklere, gençlerin geleceğine" yönelik bir saldırı olarak niteledi.

ODTÜ'nün Türkiye'nin en parlak beyinlerini yetiştiren bilim kurumlarından biri olduğunu belirten Değirmendereli, "Bugün Türkiye'nin sanayisini, finans dünyasını, ekonomisini coşturan insanların 20 yıl önce, 30 yıl önce öğrenciliklerinde, bugünkü öğrenciler gibi o dönemin egemenlerine, o dönemin özgürlük, bağımsızlık ve demokrasi düşmanlarına karşı tavırlarını ortaya koymuş, protestolarını bugünkünden çok daha sert biçimde dile getirmişlerdir. Ancak o insanlar yurtseverlik duygularını hiçbir zaman yitirmemişlerdir" ifadelerini kullandı.

ODTÜ öğrencilerinin "lastik yaktığı, molotof attığı" yönündeki eleştirilere de değinen Değirmendereli,"ODTÜ öğrencileri tarafından bir tek molotof atılmamış, bir tek lastik yakılmamıştır. Bir tek masa, bir tek sandalye...Okulun mülkiyetine ilişkin bir şeye zarar verilmemiştir" diye konuştu.

Aylin Nazlıaka da, hükümetin ODTÜ mezunu 2 bakanı ve 13 milletvekili bulunduğunu vurgulayarak, Başbakan'ın, öğretim üyeleriyle ilgili sözlerini eleştirdi. Nazlıaka, "Takdiri halka bırakıyorum. Sayın Başbakan tarih sizi, kibrinizle, zalimliğinizle, zulmünüzle, nefretinizle hatırlayacaktır. ODTÜ'yü ise onurlu ve gururlu direnişiyle" dedi.

Muğla Milletvekili Tolga Çandar ise ODTÜ öğrencilerinin asla şiddet yanlısı değil, güzellik üretmeye programlanmış beyinler olduğunu söyledi.

Aykan Erdemir de bir ODTÜ mezununun Ekşi Sözlük'te yer alan üniversiteyle ilgili yazısını okudu.

Muhabir: Esin Işık

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Öğrenciler Tarafından Lastik Yakılmamıştır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement