"Öğretmenlere Ek Ödemenin Verilmesi Gerekiyor" - Son Dakika
Güncel

"Öğretmenlere Ek Ödemenin Verilmesi Gerekiyor"

"Öğretmenlere Ek Ödemenin Verilmesi Gerekiyor"

Eğitim Bir-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Murat Bilgin, emsalsiz görev üstlenen öğretmenlere "emsaliniz yok" diye verilmeyen ek ödemenin verilmesi gerektiğini söyledi.

30.09.2012 13:23

Eğitim Bir-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Murat Bilgin, emsalsiz görev üstlenen öğretmenlere "emsaliniz yok" diye verilmeyen ek ödemenin verilmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim Bir-Sen Bursa Teşkilatı'nın divan kurulu gerçekleşti. Divan kurulu toplantısında konuşan Eğitim Bir-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Murat Bilgin, "Dinimize ve Peygamberimize hakaret eden, fikir ve hürriyet kapsamında değerlendirilmeyecek provokasyon amacı taşıyan filmi planlayanları kınıyoruz. Suçluların cezalandırılmasını istiyoruz. Bizler bu provokasyona karşı İslam'ın hoş görüşü çerçevesi ölçüsünde hareket etmemiz gerekmektedir. İslam dini birkaç çapulcunun karikatürleriyle, belirsiz filmleriyle kirletilemeyecek kadar yüce dindir" dedi.

Son günlerde artan terör olaylarına da değinen Bilgin, "Birlik ve beraberliğin mayasının çalındığı bu topraklarda terörü yenmeye ve Çanakkale ruhunun ekseninde Anadolu'da kardeşlik türküsünü seslendirmeye devam edecek idraki bizlere sunmuştur. Milletimiz terörü sona erdirmekle kalmayacak, arkasındaki güçlere de haddini bildirecektir. Aziz milletin geleceğini karartamaya, önünü kesmeye ve bizi birbirimize düşürmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde İzmir'de bir öğrencinin öğretmenini bıçakla öldürmesini kınayan Bilgin, "Bir eğitimci şiddetin ve kör cehaletin kurbanı oldu. Geleceğimiz olan çocukların daha iyi eğitim almaları için gecesini gündüzüne katan Rabia öğretmen öğrencisi tarafından bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. Okullarda ortaya çıkan bu menfur olayların önlenmesi için gereken adımlar vakit kaybedilmeden atılmalıdır. Çocuğun yetiştirilmesinde ahlaki alt yapıyı oluşturmak öğretmenden önce ailelerin sorumluluğudur. Şiddet olaylarının son 10 yılda artması imam hatip okullarının kapatılması, Kur'an kurslarına yaş sınırlarının getirilmesi gibi uygulamalar nedeniyle gençlerin manevi değerlerinden uzaklaşarak şiddete ve kötü alışkanlıklara yöneldiği görülmektedir" ifadelerini kullandı.

"ÖĞRETMENLERE HAK ETTİKLERİ EK ÖDEMENİN VERİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Öğretmenlerin eğitimin mimarı olduğunu ifade eden Bilgin, "Öğretmenleri itibarsızlaştırmak, değersizleştirmek eğitim sistemini ve toplumu çökertir. Emsalsiz görevi üstlenen öğretmenlere emsalsiz diyerek ek ödeme verilmemesi yanlışından hala dönülmemiştir. Bu problemin bir an önce ortadan kaldırılması zorunludur. Türkiye'nin adalet mağduru öğretmenlerine hak ettikleri ek ödemenin verilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanı Numan Şeker ise, "Sendikacılığı siyasi ideolojik zeminden çıkararak, hak arama mücadelesine dönüştürmenin en güzel örneklerini verdik. Bugün Ergenekon çeteleri, Balyoz sanıkları yargılanıyor. Biz o mücadeleyi vermeseydik, referandum süresince evet demeseydik bugün tam tersi olacaktı. Onların yapmış olduğu planlar inanan insanları toplama kamplarına toplayacaktı" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Öğretmenlere Ek Ödemenin Verilmesi Gerekiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement