Oktay Sinanoğlu'ndan Çayırova Söyleyişisi - Son Dakika
Güncel

Oktay Sinanoğlu'ndan Çayırova Söyleyişisi

Oktay Sinanoğlu\'ndan Çayırova Söyleyişisi

Söyleşilerinin 13.'sü Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu'nun "Bye Bye Türkçe" konulu sempozyumu ile gerçekleşti.

29.11.2011 09:17

Belediye Kültür Salonu'nda gerçekleşen programa Darıca Kaymakamı ve Çayırova Kaymakam vekili Osman Ateş, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Çayırova İlçe Başkanı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Yümnü, İlçe Gençlik Spor Müdürü Mücahit Sak, Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Basut, Gebze Doğa sporları kulübü yönetim kurulu üyesi Rıdvan Şükür, belediye meclis üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TÜRKİYE BATI'YA ÜLKE OLMAYI ÖĞRETECEK

Belediye kültür Salonu'nda gerçekleştirilen Çayırova Söyleşileri programında gençlerin yoğun ilgisiyle karşılanan Sinanoğlu, "Bye Bye Türkçe" konulu sempozyumunu salonu dolduran gençlerle paylaştı. Öncelikle konuşmasının başında Türkçe'nin çok köklü bir dil olduğunu hatırlatan Sinanoğlu, Batının Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu belirtti. Tükçe'nin diller bakımından en köklü dil olduğunu bir kez daha hatırlatan Sinanoğlu, Amerika'nın durumunu da değerlendirdi. Batının durumunun hiç iyi olmadığını belirten Sinanoğlu, Amerika'nın ve batının katliam meraklısı olduğunu söyledi. Her gün bir ülkeye, bir kente saldırıların olduğu batıda katliamların yapıldığını söyleyen Sinanoğlu, batıya insanlığı ve ülke olmayı yine Türkiye'nin öğreteceğini ifade etti. Türkiye'nin adil bir millet olduğunu ve tarihi ile şanlı bir millet olduğunu dile getiren Sinanoğlu, batının her şeyinin kötü olduğunu ve asla batıyı örnek almamaları gerektiğini söyledi.

"BATIYA İLMİ ÖĞRETEN DE BİZİM ATALARIMIZDIR"

Tarihimiz incelendiğinde görülüyor ki biz adil bir milletiz. Macar bilim adamları Macaristan'da Türklerin topladıkları vergiden daha çok para harcadıklarını ortaya çıkardılar. Batı batmıştır, bitmiştir. Avrupa Birliği hikayedir. Amerika da batıyor. Batıya ilmi öğreten de bizim atalarımızdır. Tıbbı öğreten İbn-i Sina'dır. 1700'lü yıllara kadar İbn-i Sina'nın Latince'ye çevrilmiş kitaplarıyla batılı tıbbı öğrendi" dedi.

"HAFTADA BİR ÜLKE YOK EDİLİYOR"

Yabancı dilde eğitim gören öğrencilerin düşünme yeteneğini de unuttuklarını ifade eden Oktay Sinanoğlu, dünyada son zamanlarda yaşanan yönetim değişikliklerini de değerlendirdi. Sinanoğlu; " haftada bir ülke yok ediliyor. Önce durup dururken birbirine düşürüyorlar. Sonra da bir haftada yok edebiliyorlar" şeklinde konuştu.

Gebze çevresinden gelen çok sayıda hayranı programdan sonra Sinanoğlu ile sohbet ettiler. Sinanoğlu, yaklaşık yarım saat boyunca kitaplarını imzaladı ve gençlere tavsiyelerde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Oktay Sinanoğlu'ndan Çayırova Söyleyişisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement