Ömerli'de, PKK Yandaşı 8 Kişi Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Ömerli'de, PKK Yandaşı 8 Kişi Tutuklandı

Ömerli\'de, PKK Yandaşı 8 Kişi Tutuklandı

Mardin'in Ömerli İlçesi'nde polis tarafından yapılan operasyonda gözaltı alınan 21 kişiden 8'i, 'terör örgütü üyesi olmak, örgüte yardım ve yataklık' suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.13 kişi ise serbest bırakıldı.

07.05.2012 19:14

Mardin'in Ömerli İlçesi'nde polis tarafından yapılan operasyonda gözaltı alınan 21 kişiden 8'i, 'terör örgütü üyesi olmak, örgüte yardım ve yataklık' suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. 13 kişi ise serbest bırakıldı.

Ömerli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, ilçe merkezi, köyler ile Diyarbakır'da geçen cuma günü yaptığı operasyonda gözaltına aldığı PKK yandaşı olduğu ileri sürülen 21 kişi, yapılan sorgulamalarının ardından bugün Adliye'ye sevk edilip savcıya ifade verdi. 21 kişiden 13'ü serbest bırakılırken, 8'i tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Mahkemece ifadeleri alınan Baki Ö., Hamit Ö., Haluk K., Vahap K., Siracettin G., Mustafa Ş., Nezir Y. ve İsa G., 'terör örgütü üyesi olmak' ve 'örgüte yardım ve yataklık etmek' suçlamalarıyla tutuklanarak, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Geçen hafta Ömerli'de gerçekleştirilen operasyonda da aralarında BDP İlçe Başkanı Metin Kaya ve yardımcısı Suat Şimşek ile ilçe yöneticileri Mehmet Demir, Rıfat Kaya, İhsan Erdem, Veysi Parıltı, BDP eski ilçe başkanı Sedat Kaymaz ve Cemile Yaşar'ın da aralarında bulunduğu 21 kişi 'terör örgütü üyesi olmak, örgüte yardım ve yataklık etmek' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Ömerli'de 2 haftada 'terör' suçlamasıyla tutuklananların sayısı 29 oldu.

DHA(GG/SS) - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ömerli'de, PKK Yandaşı 8 Kişi Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement