Ordu Stk'ları, Giresun Federasyonu'nu Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Ordu Stk'ları, Giresun Federasyonu'nu Ziyaret Etti

Ordu Stk\'ları, Giresun Federasyonu\'nu Ziyaret Etti

Ordulular Birliği Hizmet Vakfı ve Ordu Dernekler Platformu genel başkanları beraberindeki STK yönetici ve temsilcileri ile Giresun Federasyonu Genel Merkezi'ni ziyaret ettiler.

08.03.2013 11:37

Ordulular Birliği Hizmet Vakfı ve Ordu Dernekler Platformu genel başkanları beraberindeki STK yönetici ve temsilcileri ile Giresun Federasyonu Genel Merkezi'ni ziyaret ettiler. Ziyarette, Türk Amerikan Giresunlular Derneği Genel Başkanı Cevdet Özdemir ve GDB Eski Genel Başkanı Halil Kütük ve GİMEV Başkanı Ali Aydın da hazır bulundu.

Ordulular Birliği Hizmet Vakfı Genel Başkanı Kahraman Galav, Ordu Dernekler Platformu Genel Başkanı Dr. Şenel Yediyıldız, Eğitim Koordinatörü Zekeriya Erdim ve Basın Sekreteri Yavuz Atik Giresun Federasyonu'na bir nezaket ziyaretinde bulundular. Pancar çorbası ve yöresel yemeklerin ikram edildiği toplantıda Türk Amerikan Giresunlular Derneği Genel Başkanı Cevdet Özdemir de hazır bulundu.

Ordu ve Giresun sivil toplum kuruluşlarının her birinin kendi illeri ile ilgili çok güzel ve anlamlı çalışmalar yaptığının kaydedildiği toplantıda, bundan sonraki aşamalarda kimi çalışmalarda iki ilin stklarının koordinasyon içinde hareket etmesinin faydalarından bahsedildi.

Tanışma faslından sonra yapılan konuşmalarda birlik ve dayanışmanın önemi üzerinde durularak İstanbul'da toplam nüfusları 1,5 milyonu bulan iki vilayetin sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etmesinin kardeşlik duygularını güçlendireceği vurgulandı.

Giresun Federasyonu Genel Başkanı Hasan Turan Ordulu misafirlerinin kendilerine yaptığı nezaket ziyaretinden memnuniyet duyduğunu söyleyerek konuklarına teşekkür etti. Turan yaptığı konuşmada, kimi kültürel faaliyetlerde birlikte hareket etmenin İstanbul'daki Giresunlu ve Ordulu nüfusu sosyal, siyasi ve kültürel anlamda güçlendireceğine dikkat çekti. Turan, kontrollü ve organize gücün olumlu gelişmeler için şart olduğunu dile getirerek "Bunun Ordu ve Giresun kamuoyuna da olumlu yansımaları olacaktır. Ordulu kardeşlerimizi 28 Nisan'da Taksim yürüyüşünde ve 2 - 3 - 4 - 5 Mayıs tarihlerinde ise 7. Giresun Günleri etkinliğimizde misafir etmekten ve birlikte olmaktan onur duyarız" diye konuştu.

Ordulular Birliği Hizmet Vakfı Genel Başkanı Kahraman Galav ve Ordu Dernekler Platformu Genel Başkanı Dr. Şenel Yediyıldız da yaptıkları konuşmalarda sosyal ve kültürel faaliyetlerde koordinasyonun önemi üzerinde durdular. Bundan sonra Giresun Sivil Toplum Kuruluşları ile memleketlerine ekonomik ve sosyal gelişmelerde katkısı bulunacak etkinliklerle birlikte; piknik, gezi, şenlik ve organize edilmiş toplantılarda ortaklaşa hareket etmenin her iki vilayete de çok önemli katkıları olacağına inandıklarını dile getirdiler.

Ziyarette hazır bulunan Türk Amerikan Giresunlular Derneği Başkanı Cevdet Özdemir de Amerika'daki Giresunluların genel durumundan ve derneklerinin orada yaptıkları faaliyetlerden bahsettikten sonra, kardeşlik ve dayanışma için atılan her adımı desteklediklerini kaydetti.

Özdemir, Giresun Federasyonu'nun faaliyetlerini gururla izlediklerini ve bu yılki Giresun Günleri organizasyonunu ziyaret ederek, önceki yıllarda Kızılderililerin getirilmesinde olduğu gibi çeşitli sürprizlerle desteklemekten memnuniyet duyacağını sözlerine ekledi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ordu Stk'ları, Giresun Federasyonu'nu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement