Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Gelişim Üniversitesi'nde - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Gelişim Üniversitesi'nde

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Gelişim Üniversitesi\'nde

Bakan Veysel Eroğlu."Sorun çevrecilikse, gelin alan gösterelim, hep birlikte bütün Türkiye'de ne kadar alan varsa yeşillendirelim" "Biyolojik çeşitlilik ve tabiatı korumak için, AB müktesebatı ile uyumlu bir kanun tasarısı hazırladık".

05.06.2013 16:36

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin, "Sorun çevrecilikse, gelin alan gösterelim, hep birlikte bütün Türkiye'de ne kadar alan varsa yeşillendirelim" dedi.

Eroğlu, Gelişim Üniversitesi'nin Avcılar'daki rektörlük binasında düzenlediği, "Kendi Alanında Yılın Enleri" ödül törenindeki konuşmasında, hükümet olarak eğitime büyük önem verdiklerini söyledi. Büyük hedefleri olan bir millet olarak, üniversitelere önem verilmesi gerektiğini belirten Eroğlu, AK Parti iktidarları olarak bu alanda önemli çalışmalar yaptıklarını, milli eğitime ayrılan bütçeyi yaklaşık 8 katına çıkardıklarını anlattı.

Türkiye'de bütün illerde artık üniversite bulunduğunu aktaran Eroğlu, "171 civarında üniversitemiz var. Bu üniversiteleri kurarken, 'Bunlar tabela üniversitesi olacak' dediler. Ancak kısa zamanda büyük mesafe aldı bunlar. Bu üniversitelerin 21. yüzyıla damgasını vuracağına inanıyorum" diye konuştu.

Türkiye'de son 10 yılda her alanda büyük mesafe alındığını vurgulayan Eroğlu, şunları dedi:

"Kişi başına gelir arttı. Ekonomide büyük atılımlar yaptık. Dünyada kriz devam ediyor, ancak Türkiye'de kriz yok. Mayıs ayı büyük bir mutluluğa vesile oldu. Belki 200 yıllık bir zirveyi yakaladık. Bu ay içerisinde IMF'ye borcumuz sıfırlandı. Devletin borçlanma faizi ilk defa yüzde 5'in altına düştü. Bunlar çok önemli gelişmeler. Büyük bir milletiz. Ekonomide 16. sırada olmak bizleri tatmin etmiyor. İnanıyorum ki gelecek nesiller Türkiye'yi istenen noktalara getirecek. Bunun için birlik olmamız lazım. Gaza gelmemek lazım. Bunu yapınca 10 büyük ekonomi arasında yerimizi erkenden alırız. Büyük hedeflerimiz var ve bunları yakalayacağız."

Türkiye'de ekonominin yanı sıra ulaştırma, sağlık gibi alanlarda da önemli gelişmeler yaşandığını dile getiren Eroğlu, "56 ilde su yoktu bizden önce. Bunlara su götürdük. Sadece kendi belediyelerimize değil, bütün belediyelere hizmet götürdük. 132 dev baraj kurduk. Buralarda üretilen enerji ile 15 milyar dolarlık enerji ithalatını önlemiş olduk. Bu kadar para ülkemizin kasasında kalıyor" ifadelerini kullandı.

Eroğlu, bütün denizlerde atık su arıtma tesisi kurduklarını belirterek, şöyle devam etti: "Arıtma oranını yüzde 76'ya çıkarttık ve bu oranı yüzde 95'e çıkaracağız en kısa zamanda. Plajlarımız temizlendi. Bu nedenle turist sayısı 33 milyona yükseldi. Çünkü turist deniz temiz olursa geliyor. Limanlarımızda gemilerden atık alım merkezleri kurduk. Hava kirliliği konusunda da önemli mesafe aldık. Ağaçlandırma konusunde ilk teşebbüsü 1995'te İstanbul'da başlattık. Bu yıl sadece İstanbul'da 5 milyon adet fidanı toprakla buluşturacağız."

Eroğlu, Taksim Gezi Parkı olaylarına da değinerek, şu görüşleri iletti:

"Fazla detaya girmek istemiyorum, ancak esasen şunu teklif ediyorum. Sorun çevrecilikse, gelin alan gösterelim, hep birlikte bütün Türkiye'de ne kadar alan varsa yeşillendirelim. Buyursunlar ama bunlar maalesef mesela ağaç dikmeye gelince...ağaç dikmek için gelen olmuyor. Bazen Timur'un filini hatırlatıyorum. Diyorlar ki, 'Biz şu kadar ağaç dikeceğiz. Hadi önden yürüyün.' Bir bakıyoruz arkamızda kimse kalmamış. Türkiye'de ağaçlandırma ve çevre konusunda son 10 yılda neredeyse 20 kat mesafe alınmıştır."

-Milli parkların imara açılması iddiası

Bakan Eroğlu, program çıkışında bir basın mensubunun, milli parkların imara açılacağına dair söylentiler olduğunu hatırlatması üzerine de şunları kaydetti:

"Asla doğru değil. Böyle birşey yok. Milli park sayımızı arttırıyoruz. Milli parkların imara açılması söz konusu değil. Malesef geçen gün bir gazete böyle bir yayın yapınca tekzip gönderdik ama lütfensinler de bunu yayınlasınlar. Vatandaşlar da doğrusunu öğrensin. Biyolojik çeşitlilik ve taibatı korumak için AB muktesebatıı ile uyumlu bir kanun tasarısı hazırladık. Daha da korumaya yönelik bir tasarı. Biz sadece bunları sınıflandırıyoruz. AB'nin standartların uygun hale getiriyoruz. Düşünün ki çevre faslını açan ilk bizim hükümetimiz oldu. AB'ya dahil olan pek çok ülke, daha sonra açabilmiştir."

Programın sonunda, öğrencilerin oylarıyla belirlenen, "Yılın En"lerine ödülleri verildi. Yılın en başarılı siyasetçisi seçilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve en başarılı bakanı seçilen Veysel Eroğlu da ödüle layık görüldü. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Gelişim Üniversitesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement