Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık Açıklaması

Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık Açıklaması

Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, konutta arz fazlası olduğu konusuna ilişkin, "Projeler, ihtiyaçlar doğru analiz edilerek doğru lokasyonda yapıldığı takdirde doğru sonuçlar alınabileceğini, Türkiye'de, özellikle de"...

27.03.2013 15:09

Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, konutta arz fazlası olduğu konusuna ilişkin, "Projeler, ihtiyaçlar doğru analiz edilerek doğru lokasyonda yapıldığı takdirde doğru sonuçlar alınabileceğini, Türkiye'de, özellikle de İstanbul'da çok ciddi bir açığın olduğunu düşünüyorum" dedi.

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) yeni projesi Özak Hayat Tepe Bayrampaşa'nın lansmanı, müzisyen Tuluyhan Uğurlu'nun proje için yeniden düzenlediği bestelerinden oluşan "Dünden Bugüne İstanbul" adlı performansıyla gerçekleştirildi.

Ahmet Akbalık, bu projenin lokasyonunu şehir yaşantısının insanlara getirdiği trafikte harcanan zaman gibi külfetleri göz önünde bulundurarak tarihi yarım adaya ve sosyal aktiviteleri yoğun olan bölgeye yakınlığı ile belirlediklerini söyledi.

Bu projeyi şehrin merkezi lokasyonuna tekrar dönüşün başlangıcı olarak gördüklerini ifade eden Akbalık, projenin toplam büyüklüğünün 200 milyon dolar civarında olduğunu kaydetti.

Akbalık, Özak GYO olarak sadece konut projelerinde değil; turizm, rezidans, ticari gayrimenkuller ve cadde tipi alış veriş merkezi projelerinde de var olacaklarını, ilk olarak Ataşehir Bulvar 216 projesi ve Balmumcu arazisinde çalışmaları tamamlayacaklarını belirterek, İstanbul dışında, İzmir ve Antalya kentlerini de mercek altına aldıklarını ve ilerleyen zamanlarda Anadolu'nun başka illerinde çıkabilecek fırsatları da değerlendireceklerini dile getirdi.

Bundan sonraki süreçte cadde alışveriş merkezi konseptiyle açık cadde ticaretini ön plana çıkaracak yatırımları olacağını ifade eden Akbalık, "Türkiye 4 mevsimin yaşandığı bir ülke. Bir Rusya ya da Afrika ülkesi olsa kapalı alışveriş merkezi (AVM) mantığı biraz daha anlaşılabilir. Grup olarak bu gerekçeyle cadde alışverişinin bundan sonraki süreçte çok daha talep göreceğini düşündük ve bundan sonraki süreçte AVM yatırımlarını bu yönde yapmayı prensip edindik" diye konuştu.

-"Yabancıya satışı önemsiyoruz"-

İspanya'nın geçen 10-15 yılda yaptığı ataklarla gayrimenkul sektöründe yabancıya satış ve yatırımı teşvik eden politikalar geliştirdiğine işaret eden Akbalık, "Şu anda İspanya'nın ayakta durmasını sağlayan en büyük gelir kaynaklarından birisi gayrimenkul sektöründe yabancıya satıştan elde ettiği gelirler ve turizm gelirleridir. Bu manada şu anda Türkiye'de ve İstanbul'da hala bir aralığın olduğunu düşünüyorum. Anadolu'da bir çok il var ki kültürel değerleriyle turizm potansiyeli çok yüksek. Avrupa'daki gelişmiş şehirlerin bir çoğu limitlerini doldurmuş. Şu anda Türkiye bir çekim merkezi. Türkiye değişiyor, büyüyor. Bununla beraber bu alan da büyür diye düşünüyoruz" yorumunda bulundu.

Grup olarak uluslararası iş yapma modellerini iyi bildiklerini ve yabancıya satışı önemsediklerini belirten Akbalık, gelecek günlerde esas potansiyelin oralarda olacağını düşünüklerini ve Türkiye'deki yatırımlarını bunu göz önünde bulundurarak şekillendireceklerini söyledi.

Akbalık, bir soru üzerine, "Konutta arz fazlası olduğu yönünde söylentiler var. Ancak projeler ihtiyaçlar doğru analiz edilerek doğru lokasyonda yapıldığı takdirde doğru sonuçlar alınabileceğini, Türkiye'de, özellikle de İstanbul'da çok ciddi bir açığın olduğunu düşünüyorum" yanıtını verdi.

-"Projenin yüzde 25'i satıldı"-

Özak GYO Genel Müdürü Sadun Coşkuntürk ise Özak Hayat Tepe'yi lokasyon, proje içeriği ve fiyat unsurlarını birleştirerek hayata geçirdiklerini ifade etti.

Projenin 32 bin metrekare üzerinde 24 katlı 2 blok ve 23 katlı 1 blok olmak üzere 3 bloktan oluştuğunun ve 1.700 metrekare kapalı sosyal alanı bulunduğunun bilgisini veren Coşkuntürk, 1+0'dan 4+1'e ve dublekse kadar 15 farklı tipte ve 5 ana temada 546 dairenin, 190 bin lira ile 980 bin lira arasında değişen fiyatlarla 4 farklı ödeme seçeneğiyle müşterilere sunulacağını söyledi.

Lokasyon itibariyle ulaşım kolaylığının bu projenin öne çıkan en önemli ögesi olduğunu kaydeden Coşkuntürk, şu anda inşaatına başladıkları ve 2014 yılının eylül ayında teslim etmeyi planladıkları projenin, 3 aydır lansman öncesi satış yaptıklarını ve yüzde 25'ini sattıklarını ifade etti.

Coşkuntürk, kentsel dönüşüm ile ilgili bir soru üzerine, "Maalesef kentsel dönüşüm, rantsal dönüşüm haline getirilmek isteniyor. Böyle bir algı yaratılmak isteniyor. İstanbul'un yapı stokunun yüzde 70'i deprem riski altında olan eski yapı stoku. Bu yapı stokunun nitelikli yapılara, nitelikli sosyal alanlara dönüşmesi şart. Bunu sağlarken de bu algının kırılarak rantsal dönüşüm değil bir kentsel dönüşüm şeklinde olması gerektiğine inanıyoruz. Biz şirket olarak dalga dalga kente dönüş olacağını öngördük. Bu dönüşte de kentsel dönüşüm önemli bir etken" değerlendirmesinde bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement