Özel Güvenlikçiler Mendil Açarak Dilendi - Son Dakika
Güncel

Özel Güvenlikçiler Mendil Açarak Dilendi

Özel Güvenlikçiler Mendil Açarak Dilendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin taşeron firmaya bağlı özel güvenlik görevlileri, maaşlarının düşürüldüğünü ve iki aydır ödenmediğini söyleyerek eylem yaptı.

12.11.2012 18:22

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin taşeron firmaya bağlı özel güvenlik görevlileri, maaşlarının düşürüldüğünü ve iki aydır ödenmediğini söyleyerek eylem yaptı. Kazım Özalp Caddesi'nde mendil açan güvenlik görevlileri, "Eve ekmek götürecek paramız yok. Antalya halkından ekmek parası dileniyoruz" açıklamasında bulundu.

Kazım Özalp Caddesi Kışlahan Havuzlu Meydan'da toplanan özel güvenlikçiler, sloganlar atarak maaşlarının ödenmesini talep etti. Yere mendil açan özel güvenlik görevlileri vatandaşlardan para dilendi. Bazı vatandaşlar da mendile para atarak güvenlikçilere destek oldu. Eve ekmek götüremediklerini dile getiren güvenlikçiler, siyah bir poşet içinde taşları da ortaya açtı.

Özel güvenlik görevlileri adına basın açıklaması yapan Tüm Özel Güvenlik ve Hizmet İşçileri Sendikası Eğitim Sekreteri Ömer Kalay, "Büyükşehir Belediyesi'nde özel güvenlik hizmetleri 2004 yılından bu yana taşeron şirketler aracılığıyla yapılıyor. İşçilerin maaşları 6 yıldır yapılan ihalelerde asgari yüzde 30 fazlası olarak belirleniyordu. 2013 ihale şartnamesinde yüzde 15 fazlası olarak belirlendi.Yani aldığımız maaş bin 14 TL'den 897 TL'ye düşecek. Bunun dışında çalışanlar 2 aydan beri maaş alamıyorlar. Bir önceki bayramda 500 lira gibi bir para yatırdılar, Kurban Bayramı'nda ise bir kuruş para alamadılar" dedi. Maaşlarını alamayan güvenlikçilerin çok zor durumda olduğunu belirten Kalay sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bayramda akraba ziyaretine bile gidemediler. Halkçı olduğunu iddia eden Büyükşehir Belediye Başkanı niye halkının parasını ve hakkını vermiyor. Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 560 güvenlikçi vardı. Maaşlarını alamadıkları için istifa ediyorlar. Güvenlikçi sayısı 520 kişiye kadar düştü. Biz de mendil açtık, Antalya halkından ekmek parası dileniyoruz. Kimsenin elinde ekmek alacak parası yok. Eve gidecek yüzleri yok. Belediyenin bir an maaşları ödemesini ve düşürülen maaşların eski seviyeye çekilmesini istiyoruz."

Öte yandan, özel güvenlikçilerin eylem yaptığı yerde CHP'ye üye kayıt standında bulunan CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan da konuya müdahil oldu. İşçilerin mağduriyetinin giderilmesi için gerekenin yapılacağını söyleyen Erkan, "Biz sosyal demokratçıyız. Halkın, emeğin yanında bir partiyiz. Hiç merak etmeyiniz. Ne gerekiyorsa yapacağız. Belediye bizim, belediye başkanı bizim. Beraber başkanın yanına gideceğiz ve bu sorunu çözeceğiz. Biz taşeronlaşmaya karşıyız. Biz taşeronlaşmayı engellemek için çalışıyoruz. Bu AKP'nin topluma bir dayatmasıdır. AKP çıkarmıştır belediyelerin başına bela etmiştir" dedi.

'ŞİRKETE PARA ZAMANINDA ÖDENDİ'

Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, işçilerin maaşlarının ödenmemesinin belediye ile bir ilgisinin olmadığı kaydedildi. Belediyenin taşeron şirkete parayı ödediğini, ancak şirketin işçilere zamanında ödemediğine belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, "Belediye ile işçilerin parasal anlamda bir ilişkisi olamaz" açıklaması yaptı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özel Güvenlikçiler Mendil Açarak Dilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement