Özyeğin Üniversitesi Temsilci Oldu - Son Dakika
Güncel

Özyeğin Üniversitesi Temsilci Oldu

Özyeğin Üniversitesi Temsilci Oldu

Kauffman Foundation'ın 'Global Partners Network'ünde Türkiye'yi Özyeğin Üniversitesi temsil ediyor.

24.02.2012 14:18

Özyeğin Üniversitesi, Dünyanın En Büyük Girişimcilik Vakfına Bağlı Organizasyonun Türkiye Temsilcisi Oldu

Özyeğin Üniversitesi, açılışı 19-21 Şubat'ta Kaliforniya'da gerçekleştirilen Kauffman Global Partners Network'ün Türkiye temsilcisi oldu. Dünyanın en büyük ve en etkili vakıflarından Kauffman Foundation'ın ortak ülkelerde girişimciliği destekleyip ekonomik büyümeyi teşvik etmek amacıyla kurduğu Kauffman Global Partners Network, Özyeğin Üniversitesi'yle birlikte Türkiye'deki girişimcilere yol gösterip, çalışmalarını destekleyecek.

Özyeğin Üniversitesi, girişimcilik alanında dünya çapında en büyük ve en etkili vakıf kabul edilen Kauffman Foundation'ın yeni oluşumu Kauffman Global Partners Network'e (Kauffman Küresel Ortak Ağı) dahil oldu. Ortak ülkelerde girişimciliği destekleyip ekonomik büyümeyi teşvik etmek amacıyla kurulan oluşuma her ülkeyi temsilen girişimciliğin gelişmesini ana hedefi olarak belirlemiş bir kurum, üye olarak davet ediliyor.

Üye ülkelerde girişimcilik ekosisteminin güçlenmesi için bir dizi araştırma ve programa liderlik ve destek sunacak Kauffman Global Partners Network'ün açılışı 19-21 Şubat'ta Kaliforniya, Half Moon Bay, Ritz Carlton Hotel' de gerçekleşti. Açılışın ikinci gününde "Türkiye, Girişimcilik Yoluyla Ekonomik Büyüme Planları" başlıklı bir sunum yapan Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Direktörü İhsan Elgin, "Özyeğin Üniversitesi olarak girişimcilik alanında dünyada lider bir kuruluşun hayata geçirdiği uluslararası bir oluşumda Türkiye'yi temsil ediyor olmak gurur verici," dedi. "Türkiye girişimcilik ekosisteminde yer alan oyuncuların hedeflerini gerçekleştirmelerine destek olma misyonumuzu hayata geçirme konusunda artık çok daha güçlü olacağımıza inanıyorum."

Kauffman Vakfı Eski Başkanı Carl J. Schramm ise vakıf bünyesinde kurulan bu yeni oluşumla ilgili olarak "Kauffman Global Partners Network, ortak ülkelerde girişimciliği destekleyip ekonomik büyümeyi teşvik ederek fakirliği azaltmak ve insanların refah ve gelir seviyesini artırmak amacıyla özel sektördeki ve kamu sektöründeki kaynaklar için bir katalizör görevi görecek," şeklinde konuştu.

Kauffman Foundation'ın desteklediği Kauffman Labs, Kauffman Fasttrac, İstart, İbridge, Startupdigest gibi uygulamaları ülkelerinde geliştirerek, girişimcilikle ekonomik büyüme için çalışacak üyeler, bu süreçte Kauffman Foundation'un kaynaklarını kullanabilecek, vakfın Amerika'daki küresel ağlarına ve programlarına erişim hakkı elde edecek ve kendi girişimlerini hayata geçirerek liderlik rolü üstlenebilecek. Üyeler ayrıca, kendi aralarında da ortak çalışmalar yürütebilecek.

Üyeleri arasında Endonezya, İrlanda, Japonya, Kenya, Uruguay, Portekiz, Şili, İspanya, Venezuela, Vietnam, Kore Cumhuriyeti ve Pakistan'ın bulunduğu Kauffman Global Partners Network'te, Vakfın işbirliği ile gerçekleştirilecek programlardan bazıları şöyle:

• Mentörlük, eğitim ve fikirlerin doğrulanması gibi çeşitli hizmetler sunan hızlandırıcılar, kuluçka merkezleri ve diğer programlar

Pazarlar ile finansal ve beşeri sermayeye erişim sunan sistemler

• Ortak ülkelerde faaliyet gösteren yabancı ve yerli girişimler için destek yapıları

• Girişimcilerin ağ içerisinde seyahat etmesini sağlayan programlar

Kauffman Global Partners Network (Kauffman Küresel Ortak Ağı) Nedir?

Kauffman Global Partners Network (Kauffman Küresel Ortak Ağı), bu ağa üye ülkeler arasında yeni şirket kuruluşlarını artırmaya yönelik olarak çeşitli araştırmalar ve toplumsal programlar sunan bir oluşumdur.

Program kriterlerini yerine getirebilme becerilerine göre bir başvuru sürecinden geçerek ağa katılmaya hak kazanan ülke ortakları, Kauffman Vakfı araştırmaları tarafından desteklenecek, vakfın Amerika'daki küresel ağları ve programlarına erişim hakkı elde edecek ve kendi girişimlerini hayata geçirerek çeşitli liderlik rolleri üstlenebilecek.

Ülke ortakları; devlet kurumları, hızlandırıcılar, hayırseverler ve/veya hayır kurumları, girişimciliği destekleyen kurum ve kuruluşların yanı sıra, kâr amacı güden kuruluşlar da dâhil olmak üzere, kamu sektöründen veya özel sektörden çeşitli kişi ve kurumlar da olabilir.

Vakıf, ortak ülkelerle gerçekleştireceği araştırmalar sonucunda, ağ üyesi girişimcilerin faaliyetlerini nasıl yürüttüğü ve bu girişimcilere ait şirketlerin nasıl kurulduğu, büyüdüğü, başarılı veya başarısız olduğuna ilişkin kapsamlı ve güncel veri ve analizler elde etmeyi hedefliyor. Bu araştırmalar, şirket büyümeleri ve şirketlerin dünya çapındaki ekonomik açılımlarının daha iyi anlaşılmasına çok değerli katkılarda bulunacak.

Kauffman Global Partners Network'e üye olabilmek için başvuru sahiplerinin kendi ülkelerinde yeni kurulmuş küresel şirketleri desteklemeye yönelik programlar uygulamak için özel veya kamu kaynaklarından finansman bulmuş olması; ziyaretçi ve yerel girişimcilere vize sağlaması; ekonomik büyümeyi ve refahı destekleyen güvenli bir ortam sunması gerekiyor.

Türkiye'de girişimciliğin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarıyla tanınan Özyeğin Üniversitesi, tüm bu niteliklere sahip olması sebebiyle Türkiye'den programa katılması için davet edilen tek kuruluş oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özyeğin Üniversitesi Temsilci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement