Papa Franciscus'tan Suriye Konferansı'na Barış Girişimi - Son Dakika
Güncel

Papa Franciscus'tan Suriye Konferansı'na Barış Girişimi

Papa Franciscus\'tan Suriye Konferansı\'na Barış Girişimi

Papa: “Tanrı’ya yüreklere dokunması için duacıyım”

22.01.2014 15:30

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, bugün başlayan Cenevre-2 Konferansı'na katılan delegelerin Suriye'de barışın sağlamasına yönelik Tanrı'nın yüreklere dokunması için dua ettiğini söyledi.

İsviçre'nin Montrö kentinde bugün Suriye'de barışı destekleyen uluslararası bir konferansın başladığını anımsatan Papa, "Tanrı'ya yüreklere dokunması için duacıyım ki; güçleriyle bir şeyler yapmaya çalışanlar, Suriye halkının iyiliği için bir an önce birçok acıya sebep olan şiddetin sona ermesini sağlasın" dedi. Papa, "Her bir bireyin karşısındaki insanda bir düşman ya da bir rakip değil, kucaklayacak bir kardeş bulacağı uzlaşma, uyum ve yeniden yapılanma sürecini sevgili Suriye halkına diliyorum" ifadesini kullandı.

Vatikan'a bağlı Papalık Bilimler Akademisi'nde aralarında Muhamed El-Baradey, Romano Prodi gibi bir dönem önemli görevlerde bulunmuş, üst düzey isimlerin de katılımıyla Suriye çalıştayı yapılmış ve çalıştaydan ülkede acilen ateşkesin sağlanması görüşü ortaya çıkmıştı.

Bu arada, Papa, Cenevre-2 Konferansı ile aynı gün başlayan Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'na gönderdiği mesajında da "Elde edilen zenginliğin, hükümetlerin değil, insanlığın hizmetinde olması gerektiğini" söyledi. - Vatikan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Papa Franciscus'tan Suriye Konferansı'na Barış Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement