Pınarcık Şehitlerine Anma - Son Dakika
Güncel

Pınarcık Şehitlerine Anma

Pınarcık Şehitlerine Anma

Pınarcık Köyü'nde 1987 yılında PKK'lı teröristlerin saldırısında öldürülen 16'sı çocuk 30 kişi, düzenlenen törenle anıldı.

20.06.2013 17:04  Güncelleme: 11:57

Mardin'in Ömerli ilçesi'ne bağlı Pınarcık Köyü'nde 1987 yılında PKK'lı teröristlerin saldırısında öldürülen 16'sı çocuk 30 kişi, düzenlenen törenle anıldı.

Ömerli İlçesi'ne bağlı Pınarcık Köyü'nde 1987 yılında öldürülen 16'sı çocuk, 8'i kadın toplam 30 kişi için yapılan anma törenine Ömeli İlçe Kaymam Vekili ve Savur Kaymakamı Cengiz Ayhan İlçe Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Gökhan Zeki ve Belediye Başkan Vekili Hasan Batuk, ile çok sayıda vatandaş katıldı.

30 kişinin mezarı başında yapılan dualar ile başlanan törende konuşan Muhtar Bedirhan Öztep, 20 Haziran 1987'deki saldırıda 29 yakınını kaybettiğini söyledi. Olayın üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen o acının hala devam ettiğini belirten Öztep, katliamı unutmadıklarını ve hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi. Çözüm süreci ile terör olaylarının artık son bulduğunu, bu yöndeki tüm çalışmaları desteklediklerini belirten Öztep, "Çözüm sürecini destekliyorum. Biz barışı istiyoruz. Ama bu barış istiyoruz diye, geri dönüp bize baskı yaparlarsa, biz onu kesinlikle kabul etmeyiz. Devletin de bu yönde önlem almasını istiyoruz. Gelip burada mafyacılık yaparlar, 'siz böyle yaptınız, şöyle yaptınız' diye bizden hesap sorarlarsa, bu iş olmaz. Biz istiyoruz ki herkes insan gibi yaşasın. Kimse kimseye zararı olmasın, huzur olsun. Bu memleket hepimizin. Hepimiz aynı gemideyiz. Zarar olursa bundan herkes etkilenecek. Dış devletlerin de bundan keyfi gelecek. Bizim ailenin ilerde 100 dönüm bağı var. Onları bıraktık işletemiyoruz. Arazi ölmüş. Ancak seneye onu budayıp 2-3 yıl içinde verim alabilirsin. O da destek verilirse olur. Bu sene de öyle uygun görüldü. Bu acı unutulmaz. İnsanın bir tavuğu zulüm ile alınırsa unutmaz. Bizim bu kadar şehidimiz var, bu hiç unutulur mu?" dedi.

Ramazan Öztep adlı vatandaş ise, terör olayları nedeniyle büyük acılar çektiklerini, bu acıları kalplerine gömüp, huzur ve refah içerisinde yaşamak istediklerini dile getirerek, "Biz şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayız. Acımızı kalbimize gömüp bu barışın bir an önce sağlanıp, kavganın sonlandırılmasını istiyoruz. Provokasyonlara dikkat etmek lazım. Barışın engellenmesi, baltalanması yapılmaktadır. Bir an önce bu barışın sonuçlandırılmasını istiyoruz. Bu süreci desteklemeyen Türkiye'nin ve bütün Müslüman aleminin düşmanıdır" diye konuştu. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pınarcık Şehitlerine Anma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement