Plastik Atıklar Yuvaya Dönüşecek - Son Dakika
Güncel

Plastik Atıklar Yuvaya Dönüşecek

Plastik Atıklar Yuvaya Dönüşecek

Türkiye Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER )'nin sahipsiz sokak hayvanları için düzenlediği "Yuvaya Dönüşen Plastikler Projesi" bir basın toplantısıyla tanıtıldı.

19.02.2014 15:02

Türkiye Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER )'nin sahipsiz sokak hayvanları için düzenlediği "Yuvaya Dönüşen Plastikler Projesi" bir basın toplantısıyla tanıtıldı.

Projeyle, ülke genelinde toplanacak, her biri defalarca geri dönüştürülebilme özelliği taşıyan atık plastiklerin yüzde 100 geri dönüşümü sağlanarak plastik hayvan yuvaları yapılacak. "Sıcak Bir Yuva Her Canlının Hakkıdır" projesinin detayları, PAGDER'in ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısıyla paylaşıldı. Toplantıya, PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci ile üst düzey yetkililerinin yanı sıra Orman Su İşleri Bakanlığı-İstanbul 1. Bölge Müdürü Haluk Özder, Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Namık Sürmen, Zeytinburnu Belediyesi Proje Koordinatörü Mehmet Uçar, Plastik Sanayicileri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Aksoy, Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık ve federasyona bağlı 16 üye dernek yetkilileri katıldı. Hayvan hakları ve hayvanları koruma konusunda gönüllü olarak birçok çalışma yapan sanatçı Tuna Arman ise proje yüzü oldu. Proje, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik afişler, billboardlarla, kamu spotu TV filmi ve sosyal medya çalışmalarıyla kamuoyunda duyurulacak. Projenin pilot uygulaması, ilk etapta 3 bin yuva ile İstanbul'da hayata geçirilirken, ardından Türkiye geneline taşıması amaçlanıyor.

Toplantıda konuşan PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci, "Türkiye Plastik Sanayicileri Derneği olarak, ülkemize yurtiçi ve yurtdışında sektörler açısından sağladığımız katkı ve desteklerin yanı sıra sosyal sorumluluk bilincimizle toplumumuza fayda sağlayacak bir projeyi huzurlarınızda başlatıyoruz" dedi. Proje tanıtımının sonrasında projeye destek verenlere plaket sunuldu. Ardından, PAGDER tarafından bağışlanan 685 yuvanın açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Plastik Atıklar Yuvaya Dönüşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement