Plotter", Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne Teslim Edildi - Son Dakika
Güncel

Plotter", Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne Teslim Edildi

Plotter", Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi\'ne Teslim Edildi

Yurt dışından ithal edilen 22 bin avro değerindeki üç boyutlu tasarım makinesi, üniversitedeki törenin ardından hizmete sunuldu.

19.02.2014 16:30

"Ulusal Karton Ambalaj ve Stant Tasarım Yarışması"na geçen yıl, en çok öğrenci ile katılan üniversiteye vadedilen üç boyutlu tasarım makinesi "Plotter", Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne teslim edildi.

İstanbul İhracatçılar Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, yurt dışından ithal edilen 22 bin avro değerindeki Plotter, üniversitede düzenlenen törenin ardından hizmete sunuldu.

Törende konuşan İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tever, geçen yıl yarışmaya 17 üniversiteden 195 başvuru yapıldığını, bu başvurular içinden 12 tasarımın ödüllendirildiğini belirtti.

Bu yıl yarışmaya çok daha fazla projeyle katılım beklediklerini kaydeden Tever, sosyal sorumluluk çerçevesinde düzenlenen yarışmanın, her geçen yıl biraz daha ilerleyerek, öğrencilere ve üniversitelere katkı sağlamayı hedeflediğini söyledi.

Tever, Plotter'ın Türkiye'de ilk kez bir devlet üniversitesinde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Törene, İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Can Duran ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İncedayı da katıldı.

Ambalaj sektörünün gelişimine destekte bulunmayı ve tasarımın sektör için önemini vurgulamayı amaçlayan yarışma, İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği organizatörlüğünde, Akdeniz, Ege ve Orta Anadolu Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birlikleri, Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği ve Ambalaj Sanayicileri Derneği'nin katkıları ile Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin desteğiyle düzenleniyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Plotter', Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne Teslim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement