Rektör Omay'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı - Son Dakika
Güncel

Rektör Omay'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Rektör Omay\'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

29.08.2012 10:11

Rektör Omay mesajında, 30 Ağustos Zafer Bayramının dillere destan istiklal mücadelesinin dünyaya örnek olan bir zaferle taçlandığı gün olarak kutlandığını vurgulayarak bu zaferin: "Yokluk ve imkânsızlıklar içinde bulunan milletin; bağımsızlık aşkı ve Türk Ordusunun cesaret ve özverisiyle" kazanıldığını belirtti.

Omay mesajında şu ifadelere yer verdi:

"30 Ağustos, dillere destan istiklal mücadelemizin dünyaya emsal bir zaferle taçlandığı gündür. Bu eşsiz zaferin ardında, yokluk ve imkânsızlıklar içinde bulunan aziz milletimizin bağımsızlık aşkı, kahraman ordumuzun şecaat ve fedakârlığı vardır. Nitekim sayıca üstün ordular karşısında kazanılan Meydan Muharebesi, bu hakikatin en çarpıcı tezahürü olmuştur.

Milletimizin vatan muhabbeti her zaman olduğu gibi bugün de peygamber ocağının yüksek ruh ve ahlakında, Mehmetçiğin kahramanlık ve cesaretinde zuhur etmektedir.

Cumhuriyetimizin kuruluş ideallerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğumuz güç; istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran bu birlik ve beraberlik ruhunda ilelebet saklı kalacak, onun sarsılmaz temellerinde yer alan bu yüksek ruh ve şuuruyla da yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Bu inanç ve coşkuyla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensupları ve aziz Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu mukaddes zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını büyük bir rahmet ve şükranla anıyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rektör Omay'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement