Reuters çalışanları greve çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Reuters çalışanları greve çıkıyor

TGS üyesi Reuters çalışanları toplu iş sözleşmesinde yaşanan uyuşmazlık sonucu 10 Mayıs saat 10.00da greve çıkacak. TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş Gerçekleri halka duyurmakla övünmek yetmez çalışanına bu gerçekler üzerinden yaklaşmak adil olandır.

26.04.2023 17:46

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi Reuters çalışanları, toplu iş sözleşmesinde yaşanan uyuşmazlık sonucu 10 Mayıs saat 10.00'da greve çıkacak. TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, "Gerçekleri halka duyurmakla övünmek yetmez, çalışanına bu gerçekler üzerinden yaklaşmak adil olandır. Bizler gerçeklerin peşindeki insanlar olarak o gerçeklerin bizden muaf tutulmasına asla izin vermeyeceğiz. Hak ettiğimizi alana kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" açıklamasını yaparak grev ilanını Reuters İstanbul ofisine astı.

TGS üyesi Reuters Türkiye Ofisi çalışanları, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işverenin yüzde 25 zam teklifinden geri adım atmaması üzerine 10 Mayıs saat 10.00'da İstanbul ve Ankara işyerlerinde greve çıkacak.

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş; TGS üyesi gazeteciler ile birlikte Reuters İstanbul ofisinin önünde basın açıklaması yaptı ve grev ilanını işyerinin kapısına astı. Durmuş, şu açıklamayı yaptı:

"İŞVERENE KARŞI SÖYLEYECEK TEK BİR SÖZÜMÜZ VAR, O DA GREV"

"Ocak ayında başladığımız toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri boyunca tüm olumlu çaba ve niyetlerimize rağmen Türkiye'de yaşanan bu ekonomik tabloyu kalem kalem anlatmamıza rağmen maalesef olumlu bir yaklaşım göremedik, yüzde 25'lik artışın üzerine bir tohum dahi koyulmadı. TÜİK'in mart ayı enflasyonu yüzde 50,51 iken; bağımsız araştırmacıların enflasyonu yüzde 112,51 iken Reuters işvereninin kendi çalışanına reva gördüğü ücret artışı sadece yüzde 25. Her ne kadar Reuters dahil olmak üzere, birçok haber ajansında TÜİK rakamlarının sokaktaki gerçeği yansıtmadığı yönünde sayısız haberler yapılmış olsa da bu rakamı dahi teklif etmeyen işverene karşı söyleyecek tek bir sözümüz var, o da grev.

"BUGÜN BURADA SADECE GREV KARARIMIZI DEĞİL, AYNI ZAMANDA GREV KARARLILIĞIMIZI DA İLAN EDİYORUZ"

Bugün burada sadece grev kararımızı değil, aynı zamanda grev kararlılığımızı da ilan ediyoruz. Üyelerimizin hak ettikleri oranda bir ücret artışı teklifi gelmez, sorunun çözümü için Reuters işvereninden olumlu bir adım görmezsek 10 Mayıs itibarıyla grev uygulamasına da başlıyoruz.

Gerçekleri halka duyurmakla övünmek yetmez, çalışanına bu gerçekler üzerinden yaklaşmak adil olandır. Bizler gerçeklerin peşindeki insanlar olarak o gerçeklerin bizden muaf tutulmasına asla izin vermeyeceğiz. Hak ettiğimizi alana kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz."

"HAK ETTİĞİMİZİ ALANA KADAR DA VAZGEÇMEYECEĞİZ"

TGS, greve ilişkin Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Türkiye ofisinde çalışanlara ekonomik kriz ortamında yüzde 25 zam dayatan Reuters işverenine karşı tek sözümüz grev! Eğer adil bir ücret artışı gelmezse 10 Mayıs'tan itibaren grevdeyiz. Hak ettiğimizi alana kadar da vazgeçmeyeceğiz!"

Reuters çalışanları greve çıkıyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Reuters çalışanları greve çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement