Er Utku Kalı'nın Ailesi Adalet İstiyor - Son Dakika
Güncel

Er Utku Kalı'nın Ailesi Adalet İstiyor

Er Utku Kalı\'nın Ailesi Adalet İstiyor

Reyhanlı patlamasıyla ilgili askeri istihbarat bilgilerini sızdırmakla suçlanan er Utku Kalı'nın ailesi iddiaları yalanladı.

22.08.2013 13:41  Güncelleme: 15:54

Aile adil yargılama hakkı istedi. Utku Kalı'nın hem ablası hem de avukatı olan Ceren Kalı "İstihbarat örgütlerinin beceriksizliği kardeşime ödetiliyor. Utku, o sırada görevinin başında olan bir erden başkası değil. Utku masumdur. Herkes gibi adil yargılamayı hak ediyor" dedi.

ANNESİ KONUŞAMADI

Beyoğlu Cezayir Lokantası'nda düzenlenen basın toplantısında tutuklu er Utku Kalı'nın babası Mahmut annesi Gönül Çeçen ve ablası Ceren Kalı basın mensuplarının karşısına geçti. Kalı'nin annesi Gönül Çeçen, " Bir anne olarak oğlumun..." dedikten sonra duygularını hakim olamadı, konuşamadı. Anne Gönül Çeçen gözyaşlarını tutamadı.

"OĞLUMUN HUKUKA İHTİYACI VAR"

Kalı'nin babası Mahmut Kalı da oğlunun askeri cezaevinde çok sayıda mektup aldığını, duyarlı insanların kendilerini destek verdiklerini söyleyerek, "Bu insanların bu duyarlılığı göstermesi, Utku'nun orada dik durmasını sağlıyor. Utkunun yalnızca bu desteğe ihtiyacı yok. Utkunun hukuka da ihtiyacı var" diye konuştu.

"UTKU MASUM"

Kardeşininin yargılanmasıyla ilgili bilgi veren Avukat Ceren Kalı da, " Ben burada bir abla bir avukat olarak kardeşim olsun ya da olmasın genç bir insanının hayatından 25 yılın alınmasına vicdanım el vermiyor. Utku masumdur" dedi.

Avukat Kalı açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Tutuklama duruşması dahil olmak üzere hukuki süreçteki bütün metinler Utku'nun suçu kabul ettiği, itiraf ettiği, pişman olduğu, bir ceza varsa cezasına razı olduğu şeklindeki engizisyonvari hazır altına imza at bizi oyalama tarzı metinlerden oluşmaktadır. Utku'nun tutuklanma ve tutukluluğun devamı olarak gösterilen sebeplerin hiç birinin hukuki gerekçesi olmadığından ve itirazlarımızın keyfi olarak reddedildiğinden dolayı Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapılmıştır. Türk Tabipler Birliği'ne Utku'nun bağımsız doktor heyetince muayene talebimiz olmuştur. Tabipler Birliği'nin Milli Savunma Bakanlığı'na yaptığı başvuru da uygun bulunmamıştır. Utku'ya cezaevi içerisindeki avukat görüşmelerine gelirken bile ve hukuken gereği yokken kelepçe takılması, sağlık desteğinden yoksun bırakılması, baskı altında tutulması, çıplak arama yoluyla işkenceye maruz bırakılması, sinir krizi geçirtilip, doktora götürülmemesi, kriz esnasında dahi taciz edilerek sarf ettiği sözler ile ilgili olarak hakkında ceza soruşturması başlatılması, geç kalktığı gerekçesiyle hakkında gerçeğe aykırı tutanak düzenlenip, zorla savunmasının alınması yoluyla sistematik ve çok yönlü işkenceye maruz bırakılmaktadır..."

Askeri mahkemenin görevsizlik kararı verdiğini belirten abla Kalı yargılamanın Samsun'daki Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacağını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Er Utku Kalı'nın Ailesi Adalet İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement