Reyhanlı İngiltere'den Suriye'ye 28 Ambulans Yardımı İngiltere'den Suriye'ye 28 Ambulans Yardımı - Son Dakika
Güncel

Reyhanlı İngiltere'den Suriye'ye 28 Ambulans Yardımı İngiltere'den Suriye'ye 28 Ambulans Yardımı

Reyhanlı İngiltere\'den Suriye\'ye 28 Ambulans Yardımı İngiltere\'den Suriye\'ye 28 Ambulans Yardımı

İngiltere'deki İyilik Hareketi (SKT Welfare) öncülüğünde ve Yardım Eli Derneği işbirliğiyle temin edilen 28 ambulans, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye gönderildi.

08.04.2013 20:55

İngiltere'deki İyilik Hareketi (SKT Welfare) öncülüğünde ve Yardım Eli Derneği işbirliğiyle temin edilen 28 ambulans, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye gönderildi.

Ambulanslar, 82 kişi tarafından Cilvegözü Sınır Kapısı'na ulaştı. Yardımlar ve aktivistlerin sınır kapısından çıkışı sırasında açıklama yapan Yardım Eli Derneği Genel Başkanı Dr. Sadık Danışman, konvoyda 28 ambulans ve bir çocuk mobil hastanesi olduğunu belirterek, "Araçlarımız, bebek ve çocuklara yönelik acil müdahalede bulunacak her türlü donanıma sahip. Araçlar ve tıbbi malzemeler Suriye tarafından bulunan sahra hastanesine teslim edilecek. Oradan da ihtiyaç duyulan yerlere dağıtılacak" dedi. Dr. Danışman, Suriye halkının yaşadığı sıkıntılardan da söz ederek, Suriye halkı ile dostluk, kardeşlik ve akrabalık bağları bulunduğunu söyledi. Dr. Danışman, mağdur Suriye halkına insan yardımda bulunmanın bir insanlık görevi olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Onların acılarını paylaşıyoruz. İnsani olarak yapmamız gereken görevler vardı. Bunun başında sağlık geliyordu. Sağlık alanında bu ikinci yardımı da ulaştırıyoruz. Daha önceki yardım konvoyumuz 1 Aralık 2012'de Suriye'ye gitti. Her konvoyda gerekli tıbbi donanımlar var. İleriki günlerde bu yardımları artıracağız."

Acil yardım malzemelerinin yanı sıra, özellikle bebek, çocuk ve annelerin ihtiyaçlarını karşılayacak ilaçları taşıyan ambulanslarda, çocuk mamaları, süt tozu gibi yiyeceklerin de bulunduğu belirtildi. Ambulanslar Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Reyhanlı İngiltere'den Suriye'ye 28 Ambulans Yardımı İngiltere'den Suriye'ye 28 Ambulans Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement