Rus Yardım Konvoyu Sırp Bölümüne Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Rus Yardım Konvoyu Sırp Bölümüne Ulaştı

Rus Yardım Konvoyu Sırp Bölümüne Ulaştı

Kosova'nın kuzeyindeki Yarinye sınır kapısında 3 gün süren yardım gerginliği AB ile Rusya arasındaki anlaşma sonucunda çözüme bağlandı.

16.12.2011 19:40

Kosova'nın kuzeyindeki Yarinye sınır kapısında 3 gün süren yardım gerginliği AB ile Rusya arasındaki anlaşma sonucunda çözüme bağlandı. Rusya'nın gönderdiği 27 kamyondan oluşan 300 ton yardım konvoyu Eulex polisinin eşliğinde Mitroviça'nın Sırp bölümüne ulaştı. Konvoyla birlikte kente gelen Belgrat Rusya büyükelçisi Alesandar Kozumin, "Rusya Kosova'yı tanımadığı için, UNESCO'nun yardım kuralarına uyarak Kosova'ya

yardım konvoyunu gönderdi . Ne varki Eulex yetkisini aşarak bizleri burada 3 gün bekletti. AB ile yapılan görüşmeden sonra yardım hedefine ulaştığı için mutluyum" dedi.

CLINTON: "KOSOVA'NIN KUZEYİNDE İNSAN KRİZİ YAŞANMIYOR, RUSYA MEDYA PROPAGANDASI YAPIYOR"

ABD ziyaretinde bulunan ve bu sırada Hillary Clintonla bir araya gelen Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahagay Kuzey'deki durumu bununla birlikte Rusyanın gönderdiği yardım konusunu görüştü. Görüşme ardından açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Kosova'nın Kuzeyinde sözde insanlık krizi yaşandığına dair Sırp ve Rus iddalarını yalanladı. Clinton, "Kuzeyde insanlık krizi yaşanmadığını ancak Rusya bu yardımlarla medya propagandası yapmaktadır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rus Yardım Konvoyu Sırp Bölümüne Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement