Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Esmerer Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Esmerer Açıklaması

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Esmerer Açıklaması

"Temiz siyaset ve temiz toplum oluşturulmalı. Hepimiz aynı gemide seyahat ediyoruz.

23.01.2014 15:10

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selman Esmerer, temiz siyaset ve temiz toplum oluşturulması gerektiğini belirterek, "Hepimiz aynı gemide seyahat ediyoruz. Gemi karaya oturursa kurtarma ihtimali var ama gemi batarsa hepimiz batarız" dedi.

Esmerer, bazı gazeteci ve yazarlarla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, medyanın yerel seçimlere yeteri kadar önem vermediğini savundu.

Mevcut konjonktürde ciddi bir kutuplaşmanın yaşandığını ileri süren Esmerer, "Dosyalar, operasyonlar havada uçuşuyor. Hava adeta kurşun gibi ağır. Saadet Partisi olarak bu havadan çıkmak gerektiğine inanıyoruz. Bu durumdan, ülkemiz ve milletimiz zarar görüyor. Aşırı yükselen dolar, ithalata ciddi bir yük getirdi. Temiz siyaset ve temiz toplum oluşturulmalı. Hepimiz aynı gemide seyahat ediyoruz. Gemi karaya oturursa kurtarma ihtimali var ama gemi batarsa hepimiz batarız. Başta Başbakanımıza, iktidara, ana muhalefete, medyamıza ve hepimize görev düşüyor. Bu ülke hepimizin, bizler kardeşiz" diye konuştu.

Esmerer, "Milli Görüş Belediyeciliği"nin ilkelerini okuduktan sonra seçilmesi durumunda gerçekleştireceği projelerden bahsetti.

Ulaşımın, İstanbul'un en büyük sorunu olduğunu dile getiren Esmerer, çözüm için tünel çalışmalarına öncelik vereceklerini kaydetti.

Esmerer, ilk etapta Haliç'ten başlayarak Beylikdüzü'ne kadarki güzergahta çok katlı otoparklar yapacaklarını, deniz taşımacılığını artırmak için Büyükçekmece- Kocaeli, Büyükçekmece-Bursa arası RO-RO seferleri başlatacaklarını, Sarıyer- Beykoz arası feribot ve deniz ulaşımını yaygınlaştıracaklarını, İstanbul'daki raylı sistem hat uzunluğunu 600 kilometreye çıkaracaklarını anlattı.

"Kadınlar için 'pembe metrobüs'ü devreye sokacağız"

Esmerer, metrobüs uygulamasının trafiği rahatlatan önemli bir proje olduğunu dile getirerek, "Ama sabah ve akşam seferleri çok yoğun. İsteyen kadınların kullanacağı 'pembe metrobüs'ü devreye sokacağız. Bayanlara pozitif ayrımcılık yapacağız" ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının yavaş ilerlediğini savunan Esmerer, "Ada bazlı çalışarak kentsel dönüşümü hızlandıracağız" dedi.

Esmerer, İstanbul'un silueti bozanlarla mücadele edeceklerini ifade ederek, kültür ve sanat alanında da önemli çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Toplantıya, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Hüseyin Oruç, ilçe belediye başkan adayları ile bazı yazarlar ve gazeteciler katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Esmerer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement