Şafak: "Başbakan, BOP'un Eş Başkanıyım Diyor'' - Son Dakika
Güncel

Şafak: "Başbakan, BOP'un Eş Başkanıyım Diyor''

Şafak: "Başbakan, BOP\'un Eş Başkanıyım Diyor\'\'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak, Kayseri'de Yaptığı Açıklamada, Başbakanın Bop Projesini Gözden Geçirmesini ve Bop'dan Vazgeçmesini İstedi.

24.02.2011 19:40

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak, Kayseri'de yaptığı açıklamada, Başbakanın BOP projesini gözden geçirmesini ve BOP'dan vazgeçmesini istedi.

Ümit Şafak MHP İl Başkanlığı önünde gazetecilere Libya'daki gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Coğrafyamızda çok büyük sancılar yaşanıyor. MısırÆda ve LibyaÆda yaşananlar aynı coğrafyanın ve aynı inancın insanı olarak beni üzüyor. İyi takip etmek lazım. Bu, Büyük Orta Doğu Projesi'nin bir parçasıdır. Başbakan, BOPÆun eş başkanıyım diyor. Bu projeyi yeniden gözden geçirip derhal vazgeçmek lazım. Coğrafyadaki sıkıntılar uzaktan böl parçala yönet sıkıntılarıdır. MHP olarak takip ediyoruz. Orada yaşayan insanlar kardeşlerimiz, kardeşlerimizin birbirine girmesi, devletlerine karşı ayaklanması doğru değil. KaddafiÆnin de kendi halkına karşı insaflı ve ölçülü davranması gerekir. "

Şafak, genel seçimlere ilişkin olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verirken şöyle konuştu:

" MHP Genel Merkezi olarak TürkiyeÆnin bütün illerini adım adım geziyoruz. Yaşanan ekonomik krizden sonraki vatandaşların sıkıntısını yerinde belirlemek, onlarla yüzyüze görüşmek ve istişare etmek için yola çıktık. 9 kişilik heyetle geliyoruz 8 milletvekili ve MYK üyesi Mustafa Ersaslan'la birlikte adım adım ilçelere gidebildiğimiz köylere kadar ziyaret edip vatandaşın sıkıntılarını yerinde tespit edeceğiz."

"SEÇİM TARİHİNE İTİRAZIMIZ YOK"

Genel Başkan Yardımcısı Şafak, genel seçimlerin 12 Haziran'da yapılmasına MHP olarak itirazları olmadığını, Genel başkan Devlet Bahçeli'nin de bu tarihi yerinde bulduğunu, eleştirileri bu konuda CHP'nin eleştirileri olduğunu belirtirken sözlerini şöyle sürdürdü:

"12 Haziran tarihi son derece yerindedir. Bahçeli, aylar önce 12 HaziranÆın seçim için uygun olduğunu açıklamıştı. AKP grubunun 12 Haziran tarihinde seçim kararı teklifini doğru buluyoruz. MHP'nin projesidir. CHPÆden itiraz oldu. Niye 12 Haziran, Yaz ayı çiftçinin çalışma ayı, turizm ayı, okulların kapandığı dönemde seçim yapmak Temmuz ayında zor olur. Haziran ayında üniversite sınavları var. En uygun tarih hem iklim bakımından hem TürkiyeÆnin koşulları 12 HaziranÆdır 22 Temmuz son tarih, pazara denk gelmiyor. 17 Temmuz pazara geliyor ki yazın sıcağı, çiftçinin çalışma zamanı Memurun, öğretmenin, öğrencinin tatil zamanı. O tarihte seçim yapmak çok zor olur. Onu biz 2007 seçimlerinde yaşadık. Seçim kampanyaları da zor oluyor. HaziranÆla temmuz arasında ne değişecek. 1 ay erkene alınmasında ne mahsuru var. Ergen genel seçim değildir. Zamanında yapılan seçimdir. MHP olarak kabul edilmiş ilan edilmiş bir tarihtir."

Ümit Şafak, Yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Metin Çobanoğlu, Sağlık eski bakanı Osman Durmuş, MKY üyesi Mustafa Eraslan ve 5 MHP milletvekili yarın Kayseri'de basın toplantısı düzenleyip ilçe gezileri başta olmak üzere bir çok etkinliğe katılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şafak: 'Başbakan, BOP'un Eş Başkanıyım Diyor'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement