Sağlık-Sen Antalya Şubesi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Sağlık-Sen Antalya Şubesi Açıldı

Sağlık-Sen Antalya Şubesi Açıldı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yeni gündeme gelen memur rotasyonuna müsaade etmeyeceklerini bildirdi.

29.03.2013 19:51

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yeni gündeme gelen memur rotasyonuna müsaade etmeyeceklerini bildirdi.

Sağlık-Sen Antalya Şubesinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, AK Parti Antalya Şube Başkanı Mustafa Köse, sivil toplum kuruluşları başkanları ve davetliler katıldı.

Memiş, Antalya'da çok önemli bir açılış için bulunduklarını kaydetti. Memur-Sen olarak millet adına, kamu çalışanları adına sendikacılık yaptıklarını ifade eden Memiş, ücret sendikacılığının ötesinde hizmet sendikacılığını önemseyerek bu millete hizmet etmeyi düşündüklerini belirtti. Ülkenin demokratikleşmesinde, özgürleşmesinde ve çocukların geleceğinde katkıda bulunan bir sivil toplum örgütü olduklarını bildiren Memiş, "Bugün Memur-Sen bu ülkede geçmiş dönemde birilerinin sivil toplum örgütü adı altında ülkenin geleceği ile oynarlarken milletin geleceği adına sendikacılık yapıyor. Milletin değerlerini önemseyerek bu ülkede çetelerden, çetecilerden, darbecilerden, darbeye girişenlerden hesap soran bir sendikacılık yapıyoruz. Bunun yanında bu ülkede referandum sürecinde milletin ve ülkenin kaderini değiştirecek o değişiklik paketine de açık açık göğsümüzü gere gere evet dedik. Çünkü bu değişiklik darbeci zihniyetin getirmiş olduğu anayasanın değişimi olacak" dedi.

Darbecilerin hesap verdiği bir dönemde kılık kıyafet yönetmeliğinin hala kadırılamadığına da değinen Memiş, "Darbeye girişim yapanlar hesap verirken, 1982 darbecilik zihniyetinin getirmiş olduğu kılık kıyafet yönetmeliği maalesef bir ucube olarak karşımızda duruyor. Bu zihniyetin kaldırılamamasına da anlam veremiyoruz. Bir an önce siyasi iradeden bu yönetmeliğin ortadan kaldırılmasını, ülkemizdeki özgürlüklerin açılmasına katkı sunmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Tek taraflı bir sağlıkta dönüşüm programının önümüzdeki süreçte sıkıntılar doğuracağını söyleyen Memiş, hasta memnuniyeti ile çalışan memnuniyetinin aslında eşzamanlı yürütülmesi gerektiğini, ama maalesef çalışan memnuniyetinin bir o kadar da gözetilmediğini kaydetti. Son günlerde kamuoyuna yansıyan memura rotasyon konusuna da değinen Memiş, şöyle konuştu:

"Geçen gün Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in yaptığı açıklamada memurların rotasyonu gündeme geldi. Biz Memur-Sen ailesi olarak kesinlikle kamu çalışanlarının böyle bir rotasyonuna asla müsaade etmeyeceğimi buradan ifade etmek istiyoruz. Eğer istihdamda güçlük çekilen yerlerde istihdamın sürekliliğini sağlamak istiyorsanız buralarda rotasyon yaparak insanları zorunlu göçe tabi tutarak, bir nevi kavimler göçü yaparak bunu sağlayamazsınız. Bu tamamen maddi ve manevi bir külfet getirir. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi yaşam standartlarının zor olduğu büyük şehirlerde de farklı ücret uygulamaları, farklı maaşlar getirmek kaydı ile orada çalışan arkadaşlarımızın orada kalıcılığını sürdürebilmelerini sağlamak lazım. Bu anlamda cazip hale getirmek lazım. Ankara birinci bölge. Ankara merkezde maaş verdiğiniz bir kişiye Haymanada aynı ücreti vermeniz maalesef Ankara şartlarında uygun değil. Zorunlu rotasyon yapmak kaydı ile biz oradaki istihdamı sağlayacağız derseniz kusura bakmayın biz memur sen ailesi olarak buna asla müsaade etmeyiz."

Kampus hastane projesine de değinen Memiş, bunun yap-işlet-devret modeliyle geçtiğimiz haftalarda Meclis'ten geçtiğini hatırlattı. Sağlık Sendikası olarak bu yap-işlet-devret modeli ile kiralama usulüne karşı olduklarını belirten Memiş, "Bu hastaneleri maalesef 25 yıllığına hastaneyi yapan firmaya bütün birimleri ile kiralamış oluyorsunuz. Yani o hastanede çalışan taşeron personelin tamamını, o hastaneye hizmet edecek eczanesinden tutun da yemekhane hizmetlerinin tamamını, hatta ve hatta o hastanede açılacak ayrı bir servisin dahi bütün açılması ve eleman teminini o firmaya vermiş oluyorsunuz. Bu anlamda bu kampüs hastaneleri ile bu modelin çok uymayacağını, bunun Avrupa'daki örneklerine bakarsak başarısızlıklarla dolu örnekler var, aynı başarısızlık olacağı düşüncesi ile biz böyle olmasını uygun görmüyoruz" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlık-Sen Antalya Şubesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement