Sakarya - Şehit Kaymakamın Babasından Kılıçdaroğlu'nun Ziyareti Için "Evet" Şartı - Son Dakika
Güncel

Sakarya - Şehit Kaymakamın Babasından Kılıçdaroğlu'nun Ziyareti Için "Evet" Şartı

Şehit kaymakamın babasından Kılıçdaroğlu'nun ziyareti için "evet" şartı8 MART Dünya Kadınlar günü nedeniyle Sakarya'ya gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün ailesini ziyaret etme isteği iletilirken, aile olumlu yanıt vermedi.

07.03.2017 18:16

Şehit kaymakamın babasından Kılıçdaroğlu'nun ziyareti için "evet" şartı

8 MART Dünya Kadınlar günü nedeniyle Sakarya'ya gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün ailesini ziyaret etme isteği iletilirken, aile olumlu yanıt vermedi. Şehidin babası Asım Safitürk, Kılıçdaroğlu'nun 'evet' demesi durumunda ziyaret etmesini kabul etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Sakarya'da partisinin spor salonunda düzenlediği toplantıya katılacak. Kılıçdaroğlu, Sakarya'da şehit ailelerini de ziyaret etmek istedi. Partinin yöneticileri şehit kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün Arifiye İlçesi'nde oturan ailesi ile görüştü. Ailenin olumlu yanıt vermemesi üzerine Kaynarca İlçesi'nde şehit er Ömer Akkuş'un ailesinin ziyareti programa dahil edildi.

Terör örgütü PKK'nın bombalı saldırısında şehit olan Muhammet Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk, ilçeden yayın yapan bir internet haber sitesinde yayınlanan görüntülerde Kılıçdaroğlu'nun ziyaretini neden kabul etmediğini açıkladı. Asım Safitürk sitede yayınlanan görüntülerde, "Sen hayır diyorsun ondan sonra beni ziyarete geliyorsun. O nasıl olur. Hiç gelmesin" diye konuşurken, karşısındaki kişinin, "Evet derse" sözü üzerine Safitürk, "Evet derse, söz verirse... 'Mitinglerde evet diyeceğiz, ben Adapazarı'nda değiştim' diyecek. Meydanda konuşurken 'Ben Adapazarı'na geldim. Adapazarılılar benim partim evet oyu vereceğiz referandumda' derse kabul ederim" dedi. Karşısındaki kişi, 'Çünkü niye? cenaze günü gelmedi buraya" diye konuşurken, Safitürk ise, "Ya ben oğlumu kaybetmişim arkadaş. Sonra 4 ay oldu oğlum gideli, sen neredesin şimdiye kadar. 4 ay oldu 4 ay. Bunların işi takıyye" dedi.

CHP Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent konuyla ilgili olarak, "Ziyaretten birkaç gün önce program yaptığımızda şehidimizin babasının Umre'de olduğu bilgisi geldi. Bunun üzerine de şehit evi ziyaretini Kaynarca'daki şehidimizin ailesi olarak programa aldık. Kabul edilmeme gibi bir durumdan bilgimiz yok" dedi.

Sakarya - Şehit Kaymakamın Babasından Kılıçdaroğlu\'nun Ziyareti Için "Evet" Şartı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya - Şehit Kaymakamın Babasından Kılıçdaroğlu'nun Ziyareti Için 'Evet' Şartı - Son Dakika


Advertisement