Saldırıda 100 Kilo Patlayıcı Kullanılmış ) - Son Dakika
Güncel

Saldırıda 100 Kilo Patlayıcı Kullanılmış )

Saldırıda 100 Kilo Patlayıcı Kullanılmış )

"polis MİDİBÜSÜNE BOMBALI SALDIRI."

16.09.2012 17:33

"polis MİDİBÜSÜNE BOMBALI SALDIRI: 8 ŞEHİT, 9 YARALI" HABERİNE EK

PKK'lı teröristlerin Bingöl'ün Karlıova İlçesi yakınlarında 8 polisin şehit olduğu 7 polisin de yaralandığı çevik kuvvet polislerine yönelik bomBAlı saldırılarının detayları ortaya çıkmaya başladı. Olay yerinde polisin yaptığı inceleme tamamlanırken, PKK'lıların saldırıda yaklaşık 100 kilo patlayıcı kullandığı değerlendiriliyor. Tahrip güçü çok yüksek bombanın infilak ettirildiği karayolunda 8-10 metre genişliği ve 3 metre derinliğinde çukur oluştu.

İKİNCİ MİDİBÜSTEKİ PERSONEL YARA ALMADI

Karlıova'dan Bingöl'e çevik kuvvet polislerinin iki midibüsle döndükleri belirtildi. PKK'lıların bombayı patlamasında öndeki midibisün hedef olduğu diğer araçteki personelin ise yara almadan kurtuldukları belirtildi.

Midibüs kaldırıldığı olay yerinde temizlik çalışması da tamamlandı. Bingöl'ü, Erzurum'a da bağlayan karayolu yaklaşık 6 saat sonra yeniden trafiğe açıldı. Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştirip kaçan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için Karlıova ile Ilıcalar Beldesi arasındaki kırsal alanda operasyonlarını sürdürüyor. Bölgeye helikopterlerle çok sayıda Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi.

ŞEHİT POLİS 15 GÜN SONRA NİŞANLANACAKTI

PKK'nın bombalı saldırısında şehit olan 8 polisten Elazığlı Fatih Celayir'in baba evine ateş düştü. Elazığ'ın Ataşehir Mahallesi Orcikli Sokak üzerinde oturan baba Mehmet Celayir ile yakınları, Bingöl'e gitti. Şehit Fatih Celayir'in 15 gün sonra Ebru Şen ile nişan yapacağı öğrenildi.

Elazığ Valisi Muammer Erol, Emniyet Müdürü Ayhan Buram, Belediye Başkan Vekili Atik Birici, şehit ailesinin evine giderek şehidin yakınları ile görüştü. 112 Acil Servis ambulansı şehidin evinin önünde bekletilirken, eve Türk bayrağı asıldı.

Şehit 1987 Fatih Celayir'in aynı saldırıda şehit olan Ümit Yıldırım ile Bingöl'de bekar evinde birlikte kaldıkları belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Saldırıda 100 Kilo Patlayıcı Kullanılmış ) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement