Samsun'da İki Kuru Yük Gemisi Karaya Oturdu - Son Dakika
Güncel

Samsun'da İki Kuru Yük Gemisi Karaya Oturdu

Samsun\'da İki Kuru Yük Gemisi Karaya Oturdu

Samsun'da fırtına nedeniyle iki kuru yük gemisi karaya oturdu.

08.02.2012 12:24  Güncelleme: 12:47

Samsun'da fırtına nedeniyle iki kuru yük gemisi karaya oturdu. Yaklaşık 20 metreyi bulan dalgalar gemileri bir sağ bir sola yatırdı.

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve karlı hava Samsun'da fırtınaya dönüştü. Sabah rüzgar ve yağmurla birlikte etkisini sürdüren fırtına nedeniyle iki kuru yük gemisi karaya oturdu. Yaklaşık 20 metreyi bulan dalgalar nedeniyle mütettebatlar da zor anlar yaşadı. Rusya'dan Türkiye'ye tren vagonu getirdikten sonra yükünü boşaltıp açıkta demirleyen Malta bandralı kuru yük gemisi fırtınaya dayamadı. Feruz isimli 5786 grostonluk gemiden gelen yardım talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na ait Sualtı Suüstü Arama Kurtarma ekibi bölgeye gelerek yardım etmek istedi. Ancak 16 mürettabatın bulunduğu gemiye fırtına nedeniyle yaklaşılamadı.

Öte yandan aynı bölgede hacizli olduğu için liman açığında bekleyen bir başka kuru yük gemisi de fırtınaya dayanamayarak karaya oturdu. Moldova bandralı 66 metre uzunluğundaki 1082 grostonluk kuru yük gemisinin içinde mürettebat olmadığı belirtildi. Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, "Mürettebat bulunan gemiden gelen yardım talebi üzerine ekipler bölgeye gitti. Ancak yardım için fırtınanın dinmesi bekleniyor. Şuanda kurtarma çalışması yapmak için hava şartları uygun değil" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun'da İki Kuru Yük Gemisi Karaya Oturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement