Sandık Görevlileri Hapis Cezasına Çaptırıldı - Son Dakika
Güncel

Sandık Görevlileri Hapis Cezasına Çaptırıldı

Sandık Görevlileri Hapis Cezasına Çaptırıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Seki beldesinde 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde sandık başındaki görevini kötüye kullandığı iddia edilen 2 öğretmenin tutuklanmalarına karar verildi.2009 yılında yapılan yerel seçimlere itirazlar...

13.03.2012 20:24

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Seki beldesinde 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde sandık başındaki görevini kötüye kullandığı iddia edilen 2 öğretmenin tutuklanmalarına karar verildi.

2009 yılında yapılan yerel seçimlere itirazlar sonucu Seki Beldesi'nde belediye başkanlığı seçimleri iptal edilmiş, ardından yapılan seçimde CHP adayı Veli Yıldız belediye başkanlığına seçilmişti. Daha sonra AK Parti Seki Belediye Meclis Üyesi Ramazan Karakuş konu hakkında adli süreç başlatmıştı. Fethiye 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 yıldır görülen davada karar verildi. Mahkeme, 1261 nolu sandıkta görev yapan öğretmenler B.S ve S.G'yi suçlu buldu. B.S. 7 ay, S.G. de 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

AK PARTİ'DEN BASIN AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili olarak AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı'nda bir basın açıklaması düzenlendi. İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, belediye meclis üyeleri ile eski Belediye Başkanı Ak Parti'li Hüseyin Ünal toplantıda hazır bulundu. İlk olarak konuşan AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, "2009 yılındaki yerel seçimlerde, itirazlar sonucu Seki'deki seçimler iptal olmuştu. Bu süreçte partimize atılan birtakım iftiralar da oldu. Seçimlere hile karıştırdığımız ileri sürüldü. Belediye Meclis Üyemiz

Ramazan Karakuş tarafından konu mahkemeye taşındı. Açılan dava sonuçlandı. Dönemin sandık görevlileri suçlu bulundu. Gelinen noktada adalet tecelli etti" dedi.

AK Parti Seki Belediye Meclis Üyesi Ramazan Karakuş ise, "29 Mart 2009 yerel seçimlerinde, Seki'de bulunan 1261 nolu sandıkta partimin sandık görevlisiydim. Belediye başkanlığını kazanmamıza rağmen oyların sandık görevlileri tarafından kaybedildiği 2010/11 dosya nolu mahkeme kararı ile tespit edilmiştir" diye konuştu.

Eski Seki Belediye Başkanı Hüseyin Ünal da, "2009 yerel seçimlerini biz kazanmıştık. CHP itiraz etmiş, kaybolan oyları bizim yok ettiğimizi söyleyerek; iftirada bulunmuşlardı. Biz bunun sonucunu 3 yıl sabırla bekledik. Sonunda mahkeme sandık görevlileri öğretmen B.S. ve S.G'yi suçlu buldu. B.S., 7 ay, S.G. de görevi kötüye kullanmak suçundan 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştır. Bunun temyiz faslı henüz bitmemiştir" dedi.

"İlçe Seçim Kurulu yetkisi olmamasına rağmen bu seçimi iptal etti" diye devam eden Ünal, "Biz bu iki öğretmen arkadaş hakkında Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde gereken durumu bildirdik. Bu iki arkadaşım bir nevi CHP militanı gibi hareket etmişlerdir. Kaybolan oyları CHP meclis üyelerine vererek o partinin militanlığını yapmışlar" ifadelerini kullandı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sandık Görevlileri Hapis Cezasına Çaptırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement