Satranç, Stratejik Planlamanın İlk Aşamasıdır - Son Dakika
Güncel

Satranç, Stratejik Planlamanın İlk Aşamasıdır

Satranç, Stratejik Planlamanın İlk Aşamasıdır

Karesi Kültür ve Sanat Günleri kapsamında düzenlenen satranç ve masa tenisi turnuvalarında dereceye girenlere ödüllerini dağıtan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Satranç, stratejik planlamanın ilk aşamasıdır" dedi.

14.10.2014 08:36

Karesi Belediyesi'nin düzenlediği Karesi Kültür ve Sanat Günleri kapsamında satranç turnuvası yapıldı. 8-9 yaş, 10-11 yaş, 12-13-14 yaş ve minikler kategorisinde 153 çocuğun katıldığı turnuva Eski Belediye Spor Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan ve turnuvanın ilk hamlesini yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Devlette stratejik planlama denilen bir şey var. 5 senenizi planlamak durumundasınız. Satranç bunun başlangıç noktasıdır. Satranç oynamayan gençler, etrafındaki hamleleri değil, yalnızca kendilerini fark ederler. Satranç tahtası 64 kareden oluşuyor ama her tarafa çok iyi bir şekilde bakmayı öğretiyor. Satrancı bir oyun olarak değil bir strateji olarak görmemiz gerekiyor. 8 hamle sonrasını planlamanız gerekiyor" dedi.

ÖDÜLLERİ BAŞKAN YILMAZ DAĞITTI

Etkinliklerin ikinci gününde gerçekleştirilen satranç turnuvasında 8-9 yaş kategorisinin birincisi Elif Naz Akat, ikincisi Simay Gülceylan, üçüncüsü Sümeyye Çetin; 10-11 yaş kategorisinin birincisi Hasan Ali Yücel, ikincisi Berkay Bostan, üçüncüsü Yiğit Ak ile 12-13-14 yaş kategorisinin birincisi Mehmet Efe Keskin, ikincisi Kağan Özden ve üçüncüsü Sinem Koruoğlu'na ödüllerini Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz verdi. Turnuvada dereceye giren öğrenciler de ödüllerini Başkan Yılmaz'dan aldı.

Başkan Yücel Yılmaz, satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilerin yanı sıra masa tenisinde başarılı olan öğrencilere de ödüllerini verdi. Masa tenisi küçük kızlar ferdi kategorisinde derece yapan Sinem Arslan, Cemre Hasırcı, Fatma Sıla Korkut ve Sinem Dönmez; masa tenisi küçük erkekler ferdi kategorisinde derece yapan Can Deliaslan, Gökhan Ergen, Eren Pektezel, Enes Karabulut; masa tenisi yıldız kızlar ferdi kategorisinin şampiyonları Melike Berber, Ebrar İnanç, Ümmü Köse, Neslişah Memiş; masa tenisi yıldız erkekler ferdi kategorisinin şampiyonları Alper Doğan Ergen, Metin Altıöz, Melih Furkan Yaşar, Muhammed Adil Kırmızı ödülünü Başkan Yılmaz'dan aldı.

Masa tenisi küçük kızlar takım kategorisinde şampiyonlar Büyükşehir Belediyespor Kulübü ile Mehmet Akif Ersoy Spor Kulübü olurken, masa tenisi küçük erkekler kategorisinde ise Büyükşehir Belediyespor Kulübü ile Gençlik ve Spor Kulübü oldu. Ayrıca masa tenisi yıldız kızlar takım kategorisinde Büyükşehir Belediyespor Kulübü ve Mehmet Akif Ersoy Spor Kulübü dereceye girerken, masa tenisi yıldız erkekler takım kategorisinin şampiyonları ise Büyükşehr Belediyespor Kulübü ve Susurluk Spor Kulübü oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Satranç, Stratejik Planlamanın İlk Aşamasıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement