SBS Şampiyonu GKV'li Burak Kaan Başar Türkiye Gündeminde - Son Dakika
Güncel

SBS Şampiyonu GKV'li Burak Kaan Başar Türkiye Gündeminde

SBS Şampiyonu GKV\'li Burak Kaan Başar Türkiye Gündeminde

GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili ve Okul Müdürü Ali Bozgeyik'i ziyaret eden Başar ailesinin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

16.07.2013 14:24

Türkiye birinciliğini annemden öğrendim

Şampiyon annesi olmak çok güzel bir duygu

700 tam puanla SBS 2013 Türkiye birincisi ve bu kategoride bölge ve Gaziantep birinciliği unvanlarını da elde ederek Gaziantep'in yüz akı olmayı başaran GKV Özel Okulları öğrencisi Burak Kaan Başar ailesiyle birlikte ziyaret ettiği okulunda mutluluğunu okul idarecileriyle paylaştı.

Açıklanan SBS sonuçlarıyla bir anda Türkiye gündemine düşen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencisi Burak Kaan Başar 700 tam puanla Türkiye şampiyonu olarak ismini başarıyla şampiyonlar listesine yazdırdıktan sonra Türkiye'nin dört bir yanından tebrik mesajları almaya başladı. SBS 2013 sonuçlarına göre Gaziantep'in tek 700 puanlı Türkiye birincisi unvanını da alan Başar sonuçtan çok memnun. Sınav sonuçlarını İstanbul'da tatilde annesinden öğrenen GKV Özel Ortaokulu Öğrencisi Burak Kaan Başar sonucu beklediğini kendisi için sürpriz olmadığını ifade etti. GKV Özel Okulların Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili ve Okul Müdürü Ali Bozgeyik'i makamlarında ziyaret eden Burak Kaan Başar ve ailesi elde edilen sonuçta GKV Özel Okullarının önemli katkıları olduğunu belirterek okul yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ettiler.

Türkiye birinciliğini annemden öğrendim

SBS 2013 sonuçlarının gece saat 24'ten sonra açıklandığını ve sonucu annesinden öğrendiğini ifade eden GKV Özel Ortaokulu Öğrencisi Burak Kaan Başar "Gece bilgisayarda oyun oynuyordum. Sonuçların o gün açıklanacağını biliyordum ama saat 24.00'te açıklanacağından haberim yoktu. Odama annem geldi ve beni kucaklayarak "Seni çok seviyoruz ve gurur duyuyoruz. Türkiye birincisi olmuşsun. Seni yürekten kutluyorum" dedi. Annemin bu müjdesi karşında çok sevindim. Beklediğim bir sonuçtu ama resmi sonucu öğrenmek beni çok mutlu etti. Başarımda GKV Özel Okulları öğretmen ve idarecileriyle ailemin büyük katkısı var. Hepsine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Başarısının sırları hakkında da ipuçları veren GKV'li Burak Kaan Başar "Ben derslerimi deste öğreniyorum. GKV Özel Okulları öğretmenlerinin ders anlatma teknikleri ve konuları kavratma teknikleri başarı için en önemli sırlar arasında. Ders derste öğrenilir. Bunu hep böyle düşündüm. Okul sonrası biraz dinlendikten sonra o gün okulda öğrendiğim yeni konuları tekrar ettikten sonra bu konularla ilgili testleri çözdüm. Günde ortalama 400 sonu çözüyordum. Birde deneme sınavlarını hiç kaçırmadım. Bütün deneme sınavlarına giriyordum. Türkiye birinciliklerine bu deneme sınavlarında alışmıştım. Birçok dershanenin deneme sınavlarında da Türkiye birincisi olmuştum. Başarmak isteyenler için okulda ders dinlemek, konuları tekrar, bol test çözmek ve deneme sınavlarına girmek yeterli" dedi.

Gaziantep'e bu mutluluğu yaşatmak güzel bir duygu

Binlerce öğrenci arasından 700 tam puanla Türkiye birincisi olarak SBS tarihine isim yazdırmanın Gaziantep için önemli bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili "Burak Kaan Başar'a bize bu mutluluğu yaşattığı için çok teşekkür ediyoruz. Türkiye birinciliği bizler için olduğu kadar Gaziantep içinde büyük önem taşıyor. 700 tam puanla Türkiye birincisi olan öğrencimizi yürekten kutluyoruz. Kendisine başarılar diliyoruz. Baba ve annenin işlerinden dolayı Burak Kaan Başar İstanbul'da bir okul tercih edecek. Galatasaray Lisesi ilk tercihi olacak. Kendisine başarılar diliyor, bu başarının ileriki dönemlerde de sürmesini diliyorum. GKV Özel Okulları SBS ve LYS sonuçları ile Gaziantep'in eğitim alanında ülke genelinde sesini duyurmasında her zamanki gibi önemli rol oynamıştır. SBS 2013 sonuçlarımızda gerek bireysel, gerekse kitlesel başarılarımız önemlidir. Öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi. Öğrencilerinin başarısının Gaziantep'in de yüz akı olduğunu ifade eden GKV Özel Ortaokulu Müdürü Ali Bozgeyik "Burak Kaan'ı yürekten kutluyoruz. Sadece kendi adını değil, Gaziantep'in de adını şampiyonlar arasına yazdırmayı başarmıştır. Onun başarısı aynı zamanda Gaziantep'inde yüz akıdır. Kendisini yürekten kutluyorum" dedi

Şampiyon annesi olmak çok güzel bir duygu

Ortanca oğlu Burak Kaan'ın kendilerine şampiyonluk mutluluğu yaşattığını ifade eden anne Sevim Başar "Gerçekten şampiyon annesi olmak çok güzel bir duygu. Oğlumuzla gurur duyuyoruz. Onun başarısında bizleri her zaman destekleyen GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy ve GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili'nin şansında bütün idareci ve öğretmenlere teşekkür ediyoruz. Mutluyuz, Burak Kaan Türkiye birincisi olarak Gaziantep içinde önemli bir ilki gerçekleştirdi. 700 tam puanla Türkiye birincileri arasında Gaziantepli bir çocuğunda yer alması çok güzel bir duygu. Şampiyon annesi olmak ise apayrı bir duygu. Eğer Gaziantep'te yaşamaya devam etseydik oğlumuz için okul tercihimiz GKV Özel Fen Lisesi olacaktı. Ancak eşim ve ben İstanbul'da yaşıyoruz. Öğrencimizin anne ve babası görevleri nedeniyle İstanbul'a taşındığı için öğrencimiz lise eğitimini İstanbul'da sürdürecek. Eğer Gaziantep'te kalsaydı ilk tercihi yine GKV Özel Fen Lisesi olacaktı. Kendisine başarılar diliyor, bize bu mutluluğu yaşattığı için tekrar teşekkür ediyoruz" dedi.

Şampiyon'un kardeşleri de başarılı

Üç çocuklu bir ailenin ortanca oğlu olan Burak Kağan Başar her zaman Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi olan ağabeyi Yunus'u örnek aldığını ve onun gibi tıp eğitimi almak istediğini ifade ederek "Mesleki anlamda ileride ne olur bilemiyorum ama biz sağlıkçı bir ailenin çocuklarıyız. Annem hemşire babam doktor. Ağabeyim Yunus'ta tıp eğitimini tercih etti. Büyük bir ihtimalle bende Tıp eğitimi alacağım. Küçük kardeşim Turgay'da şu anda GKV Özel Okulları 7.sınıf öğrencisi, onunda ileride bizim gibi aynı eğitimi alacağını düşünüyorum. Anne ve babam kadar ağabeyim de benim için önemli bir model oldu." dedi. Şampiyon abisi olmak gurur verici bir olay diyerek duygularını dile getiren Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Yunus Başar "Kardeşimle gurur duyuyorum. Emeklerinin karşılığını şampiyon olarak aldı. Geçekten şampiyon abisi olmak ayrı bir mutluluk" dedi. Daha sonra üç kardeş objektiflerin önünde gururla poz verirken ailenin en küçük çocuğu olan Turgay Başar'da inşallah bende abilerim gibi böyle bir mutluluk fotoğrafının oluşmasını sağlayacağım" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel SBS Şampiyonu GKV'li Burak Kaan Başar Türkiye Gündeminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement