Schröder'den Eşine Narenciye Arajmanı - Son Dakika
Güncel

Schröder'den Eşine Narenciye Arajmanı

Schröder\'den Eşine Narenciye Arajmanı

Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin (Çukurova GİAD) konuğu olarak Adana'da konferans veren Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, onuruna verilen yemekte masaları süsleyen narenciye çiçeklerinin hoş kokusunu da hissettiren narenciye arajmanına...

15.04.2013 10:27

Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin (Çukurova GİAD) konuğu olarak Adana'da konferans veren Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, onuruna verilen yemekte masaları süsleyen narenciye çiçeklerinin hoş kokusunu da hissettiren narenciye arajmanına bayıldı. Schröder, Adana'da gördüğü bu narenciye arajmanından Almanya'daki eşine de götürdü.

Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, Çukurova GİAD'ın 'Bilgi Güçtür' toplantıları kapsamında "Türkiye-AB İlişkilerine Siyasal Bakış ve Enerji Koridorunda Adana" konusunda konuştu.

Siyasette ve ekonomide ulusal ve uluslararası düzeyde etkin çok sayıda iş adamının yanı sıra, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, çeşitli meslek odalarının temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 500 kişinin izlediği toplantıda, Schröder, katılımcıların sorularını da cevaplandırdı.

Toplantının ardından onuruna verilen yemeğe katılan Schröder'e Kabak Çiçeği Dolması, Analı Kızlı, Valide Sultan Böreği, Adana Kebap ve Künefe ikram edildi.

Neşeli sohbetlerin yapıldığı, samimi atmosferde geçen yemekte, masaları süsleyen portakal, limon ve turunç meyveleri ile portakal çiçekleri, narenciye dalları ve mevsim çiçeklerinden yapılan narenciye arajmanı Schröder'in dikkatini çekti. Arajmanla ilgili Schnöder'e bilgi veren Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, nisan ayının Adana'da narenciye ağaçlarının çiçek açtığı mevsim olduğunu, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nın ilkinin yapıldığını, bu günlerde Adana'dan narenciye çiçeği kokularının yayıldığını söyledi.

Adana ile ilgili bilgi alan Schröder, daha önce kente bir kez Sugözü Termik Santrali'nin açılışına katılmak üzere geldiğini, ancak havalimanından helikopterle Yumurtalık'taki tören alanına geçtiği için Adana'yı gezme fırsatı bulamadığını söyledi. Narenciye arajmanını çok beğenen Schröder, eşi Doris Schröder-Köpf'e de bu arajmandan götürmek istediğini bildirdi. Bu isteği üzerine, özel uçakla Adana'ya gelen Schröder'in kentten ayrılacağı saatte hazır olmak üzere bu arajmandan özel olarak yaptırıldı.

Konakladığı HiltonSA'dan ayrılırken Başkan Sakarya'ya narenciye arajmanını soran Schröder, Adana Havalimanı VIP Salonu'ndaki kısa sohbette bunu bir kez daha hatırlattı. Uçağın kapısında da, "Çiçek uçağa bırakıldı değil mi? Burada unutup gitmeyeyim" diye 3'üncü kez hatırlatma yapan Schröder, narenciye arajmanının uçağa bırakıldığını öğrenince teşekkür ederek, kendisini misafir eden Çukurova GİAD yönetimine veda etti.

Çukurova GİAD'ın muhteşem bir organizasyona ev sahipliğini yaptığını bildiren Schröder, "Çok güzel etkinliklere imza atmışsınız. Bunun devamını getirmeniz lazım" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Schröder'den Eşine Narenciye Arajmanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement