Şeb-i Arus'ta Binlerce Kişi Tek Yürek Oldu - Son Dakika
Güncel

Şeb-i Arus'ta Binlerce Kişi Tek Yürek Oldu

Şeb-i Arus\'ta Binlerce Kişi Tek Yürek Oldu

Osmangazi Belediyesi, Hz. Mevlana'yı vuslatının 738. yılında muhteşem bir törenle andı.

19.12.2011 09:21

Osmangazi Belediyesi, Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği'yle birlikte düzenlediği Şeb-i Arus gecesiyle Mevlana'yı ölümünün 738. yılında görkemli bir törenle andı. Atatürk Spor Salonunda düzenlenen geceye Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, Osmangazi Belediye Başkanvekili İsmail Kuş, Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Zeki Eker ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği tören İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Binlerce kişinin tek yürek olduğu gecede Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ'ın sohbeti dinleyenlere unutulmaz bir manevi ziyafet yaşattı.

Özbağ konuşmasında, Mevlana'nın bakış açısıyla dedikoduyu ve kibri anlattı. Özbağ'ın sohbetinin ardından sıra sema gösterisine geldi. Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Sema Ekibi'nin gösterisinin başlamasıyla salonda nefesler tutuldu. 45 semazen ve 46 kişiden oluşan mutriban heyetinin sema coşkusu izleyen binlerce kişinin adeta yüreğine işledi. Geçen yıl yaptığı sema gösterisiyle herkesi kendine hayran bırakan 4 yaşındaki Muhammet Hasan ise yine gecenin yıldızı oldu. Minik semazen tam 45 dakika boyunca sema gösterisine eşlik etti. Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Altay yaptığı konuşmada gecenin düzenlemesinde büyük katkıları olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür etti.

Osmangazi Belediyesi, bu yıl İzmit, Gelibolu, Gümülcine ve Priştina'da düzenlediği Şeb-i Arus etkinlikleriyle sema coşkusunu Bursa sınırları dışına taşıdı. Manevi ve görsel açıdan bir şölen niteliği taşıyan kadın semazenlerin gösterisi ise 25 Aralık 2011 saat 14.00'de Merinos Kongre Merkezi'nde Bursalı kadınlarla buluşacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şeb-i Arus'ta Binlerce Kişi Tek Yürek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement