Şehidin "Beni Köyüme Defnedin" Talebi Gözyaşlarıyla Yerine Getirildi - Son Dakika
Güncel

Şehidin "Beni Köyüme Defnedin" Talebi Gözyaşlarıyla Yerine Getirildi

Şehidin "Beni Köyüme Defnedin" Talebi Gözyaşlarıyla Yerine Getirildi

Sur'da PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan Can Çalışkan'ın, "Şehit olursam beni köyüme defnedin" dediği öğrenildi. Şehit Coşkun'un bu isteği gözyaşlarıyla yerine getirildi.

29.02.2016 20:46  Güncelleme: 21:18

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşle ağır yaralanan, kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit olan 25 yaşındaki Astusay Kıdemli Çavuş Can Çalışkan'ın cenazesi, memleketi Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

AİLE TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Şehit Can Çalışkan'ın cenazesi, saat 14.30'da Polatlı Çarşı Camii'ne getirildi. Şehitin babası Mustafa Çalışkan, annesi Ayşe Çalışkan, kardeşleri polis memuru Cem (23), Ceren (29) ve Reyhan (31), ayakta durmakta güçlük çekti. Şehidin cenazesi mussala taşına konulduktan sonra, annesi, babası ve kardeşlerinin oturması için sandalye konuldu. Aile burada taziyeleri kabul etti.



YAKLAŞIK 10 BİN KİŞİ KATILDI

Bekar olan Astsubay Kıdemli Çavuş Can Çalışkan'ın cenaze törenine TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğan, AK Parti Ankara milletvekilleri Emrullah İşler ve Fatih Şahin, CHP Ankara milletvekilleri Bülent Kuşoğlu ve Tekin Bingöl, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Muharebe ve Muharebe Destek Komutanı Korgeneral Metin İyidil, 58. Füze Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, MHP eski milletvekili Koray Aydın, şehidin ülkenin dört bir yanında görevli 2011-5 devre arkadaşları, Polatlı protokolü, askerler ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Korgeneral Metin İyidil ile protokol üyeleri, şehidin babası, annesi ve kardeşlerine taziye dileklerinde bulundu.



"ŞEHİT OLURSAM BENİ KÖYÜME DEFNEDİN"

Akrabaları, şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Can Çalışkan'ın bir ay önce Sur'da mayın patlaması sonucu yaralandığını belirtti. Ankara'da tedavi olan Astsubay Çalışkan'ın, "Arkadaşlarım orada, benim de gitmem gerekiyor. Düşmanla hesabım var" diyerek birliğine döndüğünü söyledi. Şehit Can Çalışkan'ın "Şehit olursam beni köyüme defnedin" dediğini anlatan yakınları, "Şehit olacağını hissetti. Yaralı olarak geldiği halde duramıyordu ve bir an önce birliğine dönmek istiyordu" dedi.

ALANDA BOMBA ARAMASI YAPILDI

Polatlı Çarşı Camii'nde ikindi namazının ardından yapılan cenaze töreni öncesinde cami meydanına güvenlik çemberi oluşturuldu. Polis, alanda bomba araması yaptı ve gazetecileri kimlik kontrolü yaptıktan sonra alana aldı. Cenaze töreninden önce ve sonra kalabalık, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Şehitim bize hakkını helal et', 'İntikam intikam' sloganları atıldı.



GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Polatlı'da meydanlar ve evler Türk bayrakları ile donatıldı. Şehit Astsubay Can Çalışkan'ın cenazesini Polatlı Müftüsü Mehmet Muslu kıldırdı. Cenaze daha sonra Ankara Caddesi'nde top arabasına konuldu ve kortejle cenaze aracına götürüldü. Kortejin arkasında şehitin annesi Ayşe Çalışkan'ın Korgeneral Metin İyidil koluna girerek eşlik etti. Kalabalık da ellerinde Türk bayrakları ile top arabasına eşlik etti. Şehit Astsubay Can Çalışkan'ın cenazesi, daha sonra götürüldüğü daha önceden köy olan Kargalı Mahallesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.




Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehidin 'Beni Köyüme Defnedin' Talebi Gözyaşlarıyla Yerine Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • Adiyamanli 02: LAN kansizlar LAN ataistler BIZ sehitlige inanmisiz elhamdilillah sehitligimiz vatan ugruna ezan ugruna bayrak ugruna hamd olsun ya sizler ne ugruna geberip gidiyorsunuz aciklasin yasak kaldimi türkiyeden Allah sehitlik duygusunu almayin icimizde sehitler vatan ugruna saray ugruna degil 21 16 Yanıtla
  • Hacı: Allah rahmet eylesin mekanın cennet olsun. Nur içinde yat 25 4 Yanıtla
  • JamaL Dersim: Bırakın bu duygu sömürüsünü. Hep kürtler ölmeyecek bu savaşda... 2 24 Yanıtla
  • yibo: VATANIMIZIN VE MİLLETİMİZİN HUZURA KAVUŞMASI İÇİN KESİNLİKLE ...HAİN chp ve hdp LİLERDEN KURTULMASI GEREKİYOR....Başka yolu YOK... 18 6 Yanıtla
    Yorgun Demokrat: Dogru söylüyorsun.Yobaz Akp den ve fasist Mhp den kurtulmazsi gerekir. 4 4
  • NO COMMENT: BU TÜRK HALKINI AYAĞA KALDIRMAYIN KAFİRLER SÜRÜSÜ EĞER BU HALK AYAĞA BİR KALKARSA TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ BAŞ ÜSTÜNDR BAŞIN KOMAZ BUNU İYİ BELLEYİN,MEKANIN CENNET OLSUN ŞEHİDİMMM. 18 6 Yanıtla
  • zazaoglu: beni baskan yapin size yoll kopru yapcem 8 11 Yanıtla
  • Adamım: Yetti gari. Anaların yüreği babaların ciğeri yanmasın. 17 1 Yanıtla
  • kemalist: biz chp ölüncede sehit olurmuyuz acaba,cünkü biz cok raki iciyoruz,,bilen varsa bana izah ederse sevinirim. 3 13 Yanıtla
    şerefsizinçocuğu: Onu bunu geçte provakatör olduğun kesin....utanmaz herif sen kesinlikle chpli degilsin. 3 2
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement