Şehit Haberleri İsyan Ettirdi - Son Dakika
Güncel

Şehit Haberleri İsyan Ettirdi

Şehit Haberleri İsyan Ettirdi

Şehit haberlerine kızan baba çocuklarının önünde silahı kafasına dayayıp terörü protesto etti.

19.10.2011 23:55

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın yaptığı silahlı saldırı sonucu 24 askerin şehit düşmesi ve 18 askerin de yaralanmasının ardından Gaziantep'te 4 çocuk babası Mehmet Hamurcu çocuklarını alarak Maarif meydanındaki Atatürk heykeli önünde silahı kafasına dayayarak yapılan saldırıyı protesto etti.

35 yaşındaki Mehmet Hamurcu, polis ve asker kıyafeti giydirdiği çocukları 12 yaşındaki Hikmet, 10 yaşındaki Emine, 7 yaşındaki Alican ve 2 yaşındaki Hasret ile Maarif meydanındaki Atatürk heykeli önüne gitti. Çevrede bulunan vatandaşların şaşkın bakışları arasında silahını çeken ve çocuklarının gözü önünde kafasına dayayan Mehmet Hamurcu terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atmaya başladı. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, uzun süre Mehmet Hamurcu'yu eylemini sona erdirmesi için ikna etmeye çalıştı. Mehmet Hamurcu, "Benim çocuklarım okuyacak polis ve asker olacak, gerekirse bu vatan uğruna şehit olacaklar. Ölen bizim askerlerimiz, bizim polislerimiz, benim ciğerim yanıyor, sizin yanmıyor mu?" diye bağırdı.

Olay yerine gelen Gaziantep Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çavuş eylem yapan Mehmet Hamurcu'dan çocuklarını bırakmasını istedi. Hamurcu uzun süre direnerek çocuklarını bırakmadı. Hamurcu, ağabeyi Hüseyin'in gelmesi durumunda eyleminden vazgeçeceğini söyleyince polisler Hamurcu'nun ağabeyi'ni aradı. Olay yerine Mehmet Hamurcu'nun ağabeyi Hüseyin Hamurcu kardeşinin yanına gidip, elindeki silahı alarak polislere teslim etti. Hüseyin Hamurcu, çocukları kardeşinin yanından uzaklaştırdı. Mehmet Hamurcu, ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken çocuklarının da kendisiyle birlikte gelmesini istedi. Mehmet Hamurcu'nun eylemine çevrede bulunanlarda ellerindeki Türk bayrakları ile destek verdi. Esnaf olan ve iflas ettiği için şu anda işsiz olduğu öğrenilen Mehmet Hamurcu'nun 1997 yılında da terör eylemlerini aynı şekilde kafasına silah dayayarak protesto ettiği, ancak o eylemde çocuklarının olmadığı bildirildi.

- Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Haberleri İsyan Ettirdi - Son Dakika


Advertisement