Şehitler için 365 kilometre pedal çevirecekler - - Son Dakika
Güncel

Şehitler için 365 kilometre pedal çevirecekler -

Şehitler için 365 kilometre pedal çevirecekler -

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde 12 bisikletçi, şehitleri anmak için Çanakkale'ye hareket etti.

05.04.2014 13:08

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde 12 bisikletçi, şehitleri anmak için Çanakkale'ye hareket etti.

Lüleburgaz Bisikletçiler Derneği Başkanı Atıf Aral, Lüleburgaz Yıldız Futbol Okulu önünde düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, "Çanakkale şehitlerini anmak için 365 kilometre pedal çeviriyoruz" başlıklı etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Şehitlerin vatan için canlarını feda ettiklerini belirten Aral, etkinlik ile gençlere vatan sevgisini öğretmeyi amaçladıklarını kaydetti.

En kısa sürede Çanakkale'ye ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Aral, "Bu etkinliği, Çanakkale'de bu vatan ve topraklar için canlarını feda eden insanlarımıza vefa borcumuzu ödemek için yapıyoruz. Ayrıca bizimle tura gelen gençlerimize vatan sevmenin nasıl bir duygu olduğunu, bizler için kimlerin canlarını feda ettiğini öğretmek, biraz olsun onlara ulvi duyguları aşılamak istiyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Emin Halebak da Lüleburgaz Bisikletçiler Derneği'ni, Çanakkale şehitlerini anmak için düzenledikleri etkinlikten dolayı tebrik etti.

Bisikletçilerin Çanakkale'ye kadar pedal çevireceklerini anlatan Halebak, "Şehitlerimiz Çanakkale'de kanlarını döktüler, bugün ise gençlerimiz terlerini dökerek onları yad etmeye çalışıyorlar. Ulusal bir bilinç yaratma ve bu konudaki duyarlılığı artırma adına yaptıkları bu etkinlikten dolayı onları kutluyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra 12 bisikletçi, Çanakkale'ye hareket etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitler için 365 kilometre pedal çevirecekler - - Son Dakika


Advertisement