Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi\'nin 102. Yılı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

18.03.2017 15:30

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tören, Metristepe Kültür Merkezi Salonu'nda Bozüyük Fen Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti.

Törende konuşan Bozüyük Fen Lisesi Müdürü Evren Canyılmaz, Türk milletinin elde ettiği bu zafer sadece kazanılmış bir zafer olarak görülmemeli, etkilerine ve sonuçlarına iyi bakılmalıdır. Bilinmelidir ki bu zafer kolay elde edilmemiş, Türk milletinin Anadolu'daki varlığının devamı bu savaşın kazanılmasıyla mümkün olmuştur." dedi.

Bakım Üsteğmen Ekrem Kılıçaslan ise canları pahasına mücadele ederek bu toprakları vatan yapan isimli isimsiz bütün kahramanların ebediyetin teminatı olduklarını belirtti. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, Çanakkale konulu oratoryonun sahnelenmesi ve 18 Mart konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Alper Koç, Bozüyük Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, şehit aileleri ve beraberindekiler ile öğrenciler İntikam Tepe Şehitliği'ni ziyaret etti.

Yaman, şehitlik defterini imzaladı ve beraberindekilerle birlikte karanfil bıraktı. Daha sonra şehit ve gazi ailelerine yemek verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika


Advertisement