Sektör Güç Topladı - Son Dakika
Güncel

Sektör Güç Topladı

Sektör Güç Topladı

İTKİB okulları 400 genci mezun etti.

08.06.2012 16:44

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri'nce (İTKİB) kurulan okullardan mezun olan 400 öğrenci, düzenlenen törenle diplomalarını aldılar.

Yenibosna'deki Dış Ticaret Kompleksi'nde düzenlenen diploma törenine, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Lemi Tolunay, İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Tahsin Öztiryaki, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Şenel ile öğrenci velileri katıldı.

Avcılar İHKİB Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Kağıthane İHKİB Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Nahit Menteşe Endüstri Meslek Lisesi İHKİB Konfeksiyon Makineleri Bakım ve Onarım Bölümü, Yenibosna İHKİB Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Zeytinburnu İDMİB Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Zeytinburnu TRİSAD Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin ortak mezuniyet töreninde büyük coşku yaşandı.

HİKMET TANRIVERDİ: KİM İŞ VERİYORSA ÜLKE İÇİN İYİ BİR ŞEY YAPIYOR DEMEKTİR

Törende konuşan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Türkiye'nin büyük ülke olmak için aşmak zorunda olduğu sorunların başında işsizliğin geldiğini belirterek, ancak insanına iş bulan ekonomilerin büyüyebileceğini, bunda da mesleki eğitimin büyük önem taşıdığını söyledi.

Büyüyen bir ekonominin çözemeyeceği sorunun olamayacağını anlatan Tanrıverdi, "İnsanımıza iş kazandırırken, endüstrimizin ürettiği katma değeri de artırmamız lazım. Bunun yolu ise eğitimden geçiyor. Kim insanımıza eğitim ve iş veriyorsa, o kişi ülke için iyi bir şey yapıyor demektir. İTKİB olarak eğitim faaliyetlerimizi asli görevlerimiz arasında kabul ettik. Meslek liseleri, yüksek okullar kurduk, gezici eğitim merkezleri hazırladık, sertifika programları düzenledik. Ve bu eğitim faaliyetlerinde bulunan her bir kişi için iş olanakları araştırdık. Çok büyük bir kısmı için de bu olanağı yarattık" dedi.

LEMİ TOLUNAY: MESLEK KİTAPLARDAN ÖĞRENİLMEZ

İDMİB Başkanı Lemi Tolunay ise mesleki eğitimin önemine değinerek, sektörün sürekli, yeni ve genç meslek çalışanlarına ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Kaliteli, iyi yetişmiş,kalifiye elemanların sektörü ileriye taşıyacağını anlatan Tolunay şöyle devam etti:

"Meslek kitaplardan öğrenilmez. Bu sebeple mesleki eğitim verilen okullarımızda laboratuar ortamının gelişmiş olması gerekir. Okullarımızı teknik ekipman ve olanaklar açısından ne kadar desteklersek bu okullardan yetişen gençleri işe o kadar kolay adapte ederiz. O sebeple bu okulların doğru ekipmanla desteklenmesi, mümkünse işi iş üzerinde öğrenecek ortamın yaratılması sektörün vazifesidir."

Konuşmaların ardından Birlik Başkanları okullarını dereceyle bitirenlere ödüllerini verirken törende mezun olan öğrencilere de diplomaları verildi.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement