Senai Demirci Kağıthanelilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Senai Demirci Kağıthanelilerle Buluştu

Senai Demirci Kağıthanelilerle Buluştu

Kendine has üslubu ve anlatımları ile beğeni toplayan Dr. Senai Demirci “Hayata Yeniden Başlamak” söyleşisinde Kağıthanelilerle buluştu.

12.01.2014 13:13

Kendine has üslubu ve anlatımları ile beğeni toplayan Dr. Senai Demirci "Hayata Yeniden Başlamak" söyleşisinde Kağıthanelilerle buluştu.

Gültepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Demirci, Kağıthanelilere manevi duyguların paylaşıldığı güzel bir akşam yaşattı.

Programda konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Demirci'ye ve salonu dolduran Kağıthanelilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Başkan Kılıç, "Ramazan ayında olduğu gibi bugün de bizlerle birlikte olan hocamıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Yusuf'un rüyası, tövbe etmek, pişman olmak, vicdan sesi, temiz manevi duygularla hayata devam etmek, yaratılış ve sevgi konularını ele alan Demirci, seminer davetlileri ile karşılıklı olarak sohbet etti. Konuşmasında Kur'an-ı Kerim ayetlerinin Türkçe açıklamalarını okuyan Demirci, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in hadislerinden örnekler de verdi.

"SİZİN BURADA GEÇİRDİĞİNİZ VAKTİN HESABINI BANA SORARLAR"

Konuşmasına "Buradan çıkarken, buraya geldiğiniz gibi çıkmayın ki bir fark oluşturalım" diyerek başlayan Demirci, " Sizin burada geçirdiğiniz vaktin hesabını en çok bana sorarlar. Bu yüzden bugün burada bulunmanızın bir anlamı, bir farkı olmalı. Bugün burada olmak yerine başka bir yerde, başka şeyler yapıyor olabilirdiniz ama siz burada olmayı tercih ettiniz. Ben de size anlatacaklarımla hayatlarınızda, kalplerinizde bir fark oluşturmalıyım" diye konuştu.

Hayata nasıl bakılması gerektiğini açıklamak için "Üç Yusuf Üç Rüya Üç Gömlek" kitabından çözümlemelerde bulunan Demirci, "Yusuf kıssasının 3'lü bir kurgusu vardır. 3 Yusuf duruşu, 3 rüya ve 3 gömlek. Bunlar birbiri içerisindedir ve birbirini açar. Eğer bunu çözebilirsek bize çok şey anlatır. Ben bu akşam rüya kısmı ile sizlerle buluşmak istiyorum" diyerek Yusuf'un rüyası hakkında bilgi verdi ve Yusuf Suresi'nin istisnasını anlattı.

Davetlilerden yoğun alkış alan program Başkan Kılıç'ın takdim ettiği teşekkür plaketinin ardından sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Senai Demirci Kağıthanelilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement