Silahlı Saldırılar Yüzünden Evden Çıkamıyorlar - Son Dakika
Güncel

Silahlı Saldırılar Yüzünden Evden Çıkamıyorlar

Silahlı Saldırılar Yüzünden Evden Çıkamıyorlar

Adana'da 22 yaşındaki Halil Açıkgöz'ün öldürülmesi nedeniyle yargılanan 8 kardeşin ev ve iş yerlerine birçok kez silahlı saldırı düzenlendi.

04.04.2016 12:56

Adana'da 22 yaşındaki Halil Açıkgöz'ün öldürülmesi nedeniyle yargılanan 8 kardeşin ev ve iş yerlerine birçok kez silahlı saldırı düzenlendi. 15 gün önce de kardeşi ve yeğenlerine yönelik silahlı saldırı düzenlendiğini belirten Cengiz Kaskat, saldırıyı gerçekleştirdiğini ileri sürdüğü 24 yaşındaki Deniz P.'nin yakalanmasını istedi.

Cep telefonu satışı yapan Ramazan Kaskat'ın iddiaya göre yaklaşık 18 Eylül 2014'de, 19 Mayıs Mahallesi'nde Deniz Polat ve adamları tarafından gasp edilmesi nedeniyle başlayan husumet sonucu Halil Açıkgöz tabancayla vurularak öldürüldü. Olayla ilgili katil zanlısı Ramazan Kaskat ile akrabası Ahmet Kaskat ve Hakan Akbulut tutuklanırken, toplam 10 sanık hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında Ahmet Kaskat tahliye edildi. Halil Açıkgöz'ün öldürülmesi ile ilgili azmettirici olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Cengiz Kaskat'ın olaydan 2 ay sonra ev ve iş yerleri 5 kez saldırıya uğradı. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla yakalanan Deniz P. tutuklandı, 2 ay sonra da tahliye edildi. Deniz P.'nin tahliye edilmesinin ardından Kaskat Ailesi'nin işyeri, ev ve araçlarına yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Bu saldırılarla ilgili hakkında suç duyurusunda bulunan firari Deniz P. aranmaya başlandı.

YAKALANMADAN HUZUR BULMAYACAĞIZ

15 gün önce kardeşi Bayram Kaskat ve 2 yeğeninin otomobilde silahlı saldırıya uğradığını belirten Cengiz Kaskat, Deniz Polat'ın bir an önce yakalanmasını istedi. Akdeniz Mahallesi'ndeki şantiyeleri ile 19 Mayıs Mahallesi'ndeki iş yerleri ve üst katındaki evlerine defalarca uzun namlulu silahlarla saldırıldığını belirten Cengiz Kaskat, "Bizim ev ve işyerlerine silahlı saldırı düzenleyen Deniz Polat tutuklandı ancak bu suçtan 2 ay sonra tahliye edildi. 15 gün önce de kardeşim Bayram Kaskat ile 2 yeğenime silahlı saldırı düzenlendi. Bu olaylar nedeniyle evimizden çıkamaz olduk. Her an bir saldırı olacak korkusuyla yaşıyoruz. İşlerimiz durma noktasına geldi. Tüm bu saldırıları Deniz P. ve adamlarının yaptığını biliyoruz. Her saldırıdan sonra şikayetçi olduk. Firari Deniz P. aranıyor. O yakalanmadan huzur bulmayacağız" dedi.

Kaskat Ailesi'nin avukatı İsa Ayanoğlu ise Deniz P. ve adamlarının saldırılarının öldürmeye yönelik olduğunu öne sürerek, firarda olan Deniz P.'nin çok sayıda sabıka kaydı ve 5 suçtan aradığını bildirdi.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silahlı Saldırılar Yüzünden Evden Çıkamıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement