Şırnak'ta Askeri Birliğe Saldırı - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta Askeri Birliğe Saldırı

Şırnak\'ta Askeri Birliğe Saldırı

Beytüşşebap'ta Çatışma: İkisi Ağır 4 Sivil Vatandaş Yaralandı.

04.07.2010 08:57  Güncelleme: 13:24

Şırnak'ın Beltüşşebap İlçesi'nde bir grup terörist askeri üst birliklerine roketli ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulundu. Saldırı sırasında ilçe merkezinde bulunan ikisi ağır 4 sivil vatandaş yaralandı. Çatışmada yaralanan askerler ile öldürülen terörist olup olmadığı öğrenilemedi.

Edinilen bilgiye göre gece saat 23.20 sularında Beytüşşebap İlçe merkezindeki askeri birlikleri korumakla görevli şehir merkezini çevreleyen Küçük Kato ve Komtik Dağlarındaki 4 askeri üst birliğine aynı anda PKK'lı teröristlerce roketli ve uzun namlulu silahlar ile saldırı düzenledi. Askerlerin karşılık vermesi üzerine teröristler ile 45 dakika süren çatışma yaşandı.

Teröristlerin saldırısı sırasında şehir merkezinde bulunan 4 sivil vatandaş çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralı vatandaşlardan ikisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Çatışma sırasında evinin balkonunda bulunan Fırat Akdağ (16) ile bacağına kurşun isabet eden Aydi Durmuş hafif yaralanırken, Halil Yiğit ve Necdet Kılıç'ın ise durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Durumları ağır olan iki vatandaş Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler ile birlik içerisindeki askeri hastaneye kaldırıldı.

Fırat Akdağ ile bacağına kurşun isabet eden Aydi Durmuş ise Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Aydi Durmuş daha sonra ambulans ile Şırnak'a sevk edildi.

Saldırıda askerlerin yaralanıp yaralanmadığı ve ölen terörist olup olmadığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Saldırı sonrası Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan çok sayıda Kobra tipi helikopterler havalanarak çatışma bölgesine gitti. Bölgede geniş çaplı operasyonlar başlatıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta Askeri Birliğe Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement