Sisam Adası'nda Türk Feribotuna El Konulması - Son Dakika
Güncel

Sisam Adası'nda Türk Feribotuna El Konulması

Sisam Adası\'nda Türk Feribotuna El Konulması

Sisam seferlerini başarı ile sürdüren üyemizin mağduriyetinin acilen giderilmesi gerektiği düşünüyoruz" dedi."

08.09.2013 18:48

Sisam seferlerini başarı ile sürdüren üyemizin mağduriyetinin acilen giderilmesi gerektiği düşünüyoruz" dedi.

Kuşadası'ndan Yunanistan'ın Sisam adasına düzenli olarak sefer düzenleyen "Kuşadası Ekspres" feribota, dün Sisam Belediye Başkanlığı'nın talimatıyla Türkiye'deki satışlarından yüzde 5'lik payı ödemediği gerekçesiyle Sisam Liman Başkanlığı tarafından el konulmuştu. Türkiye'ye dönüş yapacak 159 yolcu Yunan bandıralı "Venüs" isimli başka bir feribotla Kuşadası'na gönderilmişti.

El konulan Türk feribotunun acentesi Meander firması sahibi Abdullah Gür, yaptığı açıklamada, dün sabah saat 09.00'da 240 turistle birlikte Sisam Adası'na hareket eden feribotlarının, saat 17.00'de 159 yolcuyla planlanan dönüşü öncesi Sisam Liman Başkanlığınca alıkonulduğunu belirtti. El koyma işlemine gerekçe olarak Türkiye'de yapılan bilet satışlarının yüzde 5'inin Yunan makamlarına ödenmemesinin gösterildiğini belirten Gür, bunun iki ülke arasında 2004 yılında imzalanan "Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması"na aykırı olduğunu savundu. Gür, yaşanan olay nedeniyle Deniz Ticaret Odası nezdinde girişim başlattıklarını dile getirerek, "Biz acenteci olarak 35 yılı aşkın bir süredir kendimize ait teknelerle Sisam Adası'na yolcu taşımacılığı yapıyoruz. Bugüne kadar Sisam Adası'ndaki temsilci acentelerimiz vasıtasıyla kişi başına 0,3 Euro liman vergisi ödüyorduk. Ayrıca Sisam Adası'ndaki bilet satışlarımızdan da yine yüzde 5 vergimizi ödüyorduk. Ancak son günlerde bizden Türkiye'de sattığımız biletler için de yüzde 5 vergi isteniyor. Biz kendi ülkemizde vergimizi ödüyoruz. Bu konuda Yunanistan makamlarına itirazlarımız oldu ancak bize, 'bu verginin kanunlaştığını, ödenmemesi halinde adalara sefer yapamayacağımızı, teknelerimizin de bağlanacağını' söylediler" dedi.

"BU KEYFİ UYGULAMALARDAN KUŞADASI- SİSAM İLİŞKİLERİ ZARAR GÖRÜR"

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "07.09.2013 tarihinde rutin Kuşadası, Sisam-Sisam-Kuşadası günlük seferini yapmak üzere Yunanistan'ın Sisam Adası'na giden Meander Travel'a ait feribotumuzun Sisam Liman yetkililerince bağlanması sonucu Kuşadası'na getirmesi gereken yolcularını bir Yunan feribotu kiralayarak getirebildiği, kendi teknelerine el konulduğu üyemiz Meander Travel tarafından odamıza bildirilmiştir. Şirket ile Yunan makamları arasında bir problem olduğu ve aralarında dava konusu olduğu tarafımızca da bilinmektedir. Sorun mahkeme aşamasında iken böyle bir uygulamanın kimseye fayda sağlamayacağı aksine Kuşadası ve Sisam turizmine zarar vereceği kesindir. 1977 senesinden beri Kuşadası-Sisam seferlerini başarı ile sürdüren üyemizin mağduriyetinin acilen giderilmesi gerektiği düşüncemizi kamuoyu ve yetkili tüm makamlara duyururuz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sisam Adası'nda Türk Feribotuna El Konulması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement