Sivas - Chp'li Milletvekilinden Protokol Krizi Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Sivas - Chp'li Milletvekilinden Protokol Krizi Açıklaması

Sivas - Chp\'li Milletvekilinden Protokol Krizi Açıklaması

Sivas'ta 4 Eylül Kutlamalarında Cumhuriyet Halk Partisi (chp)sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ile Vali Ali Kolat Arasında Yaşanan Protokol Krizinin Yankıları Devam Ediyor. CHP'li Özdemir Tepkisinin Sadece Yer Sorunu Olmadığın Belirterek, "ben Milletvekilliği Makamına Karşı Yapılan Saygısızlığı ve Hoşgörüsüzlüğü İfade Etmek İstedim. Bu Durumdan Sadece Ben Değil Ak Partili Milletvekilleri de Rahatsız." Dedi.

06.09.2010 18:34

SİVAS'ta 4 Eylül kutlamalarında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ile Vali Ali Kolat arasında yaşanan protokol krizinin yankıları devam ediyor. CHP'li Özdemir tepkisinin sadece yer sorunu olmadığın belirterek, "Ben milletvekilliği makamına karşı yapılan saygısızlığı ve hoşgörüsüzlüğü ifade etmek istedim. Bu durumdan sadece ben değil AK Partili milletvekilleri de rahatsız." dedi.

Sivas Kongresi'nin 91'inci yıldönümü kutlamaları esnasında CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir hem çelenk sunumunda hem de Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi'ndeki temsili kongre canlandırması esnasında milletvekillerinin arka sıralara oturtulduğunu öne sürerek tepki göstermiş Vali Ali Kolat ile bu nedenle de aralarında bir protokol krizi yaşanmıştı. CHP'li Malik Ejder Özdemir parti binasında yaptığı açıklamada yaşanan krize değindi. Özdemir tepkisinin kişisel olmadığını belirterek, "4 Eylül kutlamalarında yaşanan sadece milletvekilinin yer sorunu değildi. Sivas'ta düzenlenen her törende ayrı bir protokolün düzenleniyor olması doğru değil. İlde belli bir prtokol düzeni olur. Her törende o protokol düzenine göre hareket edilir ve valinin o günkü ruh haline göre milletvekilileri ilk sırada mı kinici sıradamı duracak tartışması yaşanmaz. Benim tepkim bunaydı. "dedi. Yaşanan yer sorunun kasıtlı olduğunu belirten Özdemir ayrıca tören esnasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunmasına rağmen ana muhalefet partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görderdiği mesajın okunmamasına da tepki göstererk, "Eğer bu durumdan sayın Valinin haberi yoksa bu bir kusur ama sayın Valinin haberi olmasına karşın bu yanlışlık düzeltilmiyorsa burada bir kasıt aramak gerekiyor." dedi. Özdemir, kongre müzesindeki programda AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru'nun ön sırada milletvekillerinin arka sırada oturmasını doğru bulmadığını da belirterek, "Devlet anlayışı devlet ciddiyeti bu kadar başı boşluğu bu kadar gelişi güzel bir anlayışı kabul edemez. "dedi. Müzedeki parogramın ardından gerçekleştirilen törende de ikinci bir olumsuzlukla karşılaştıklarını belirten Özdemir, "Orada dikkat çekmiş olacağızki tören alanındaki koltuklara daha önceden kimin oturacağı bilgisayar ortamında hazırlanan etiketler ile belirlenmişti. Ancak her ne hikmetse iktidar partisi il başkanın oturacağı koltuğun üzerindeki yazı da bilgisayar ortamında hazırlanmış ancak muhalefet partisi il başkanın oturacağı koltuktaki yazı el yazısı ile alalade ve acele bir şekilde yazılmıştı. Sayın Validen bunun da cevabını istiyorum. Bu protokolü düzenleyen kimse Valinin bu kişilere hesabını sormasını istiyorum." diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas - Chp'li Milletvekilinden Protokol Krizi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement