Smdk Genel Kurulu - Son Dakika
Güncel

Smdk Genel Kurulu

Smdk Genel Kurulu

SMDK Basın Bürosu Şefi Halid el Salih: "Humus, şehrinin rejim güçlerinin eline geçmesi halinde, biz halkımıza eşlerini, kardeşlerini, arkadaşlarını öldüren bir rejimle müzakere ettiğimizin açıklamasını yapamayız"

04.07.2013 16:02

İSTANBUL (AA)- Suriye Muhalifler ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Basın Bürosu Şefi Halid el-Salih,  2. Cenevre Konferansı'yla ilgili olarak "Humus şehrinin Esed güçlerinin eline geçmesi durumunda, halkımıza, eşlerini, kardeşlerini, arkadaşlarını öldüren rejimle müzakere ettiğimizin açıklamasını yapamayız" dedi.

İstanbul'da devam eden SMDK genel kurulu toplantısının ilk oturumu sonrası düzenlediği basın toplantısında konuşan Salih, SMDK'nın gündem maddeleriyle ilgili bilgi verdi.

Bir önceki genel kurulda SMDK'nın yeni üyelerle genişlemesinin tamamlandığını hatırlatan Salih, "Devrim Hareketi" grubunun koalisyona katılmasının muhalefet için itici güç olacağını vurgulayarak, "Her üyenin daha aktif rol alması SMDK'nın önceliklerinden biridir. Bunun için iç tüzükte bazı değişiklikler yapabiliriz. Suriye'den gelen yeni üyelerimiz, koalisyonun ülke içindeki bağlarını güçlendirecektir" diye konuştu.

Başkanlık seçimi için adayların henüz belli olmadığını dile getiren Salih, "Yönetim kurulu seçimleri büyük ihtimalle yarın yapılır. Sonrasında da geçici hükümet ve sığınmacı kamplarının durumunu tartışacağız" ifadesini kullandı.

-2'nci Cenevre Konferansı

Suriye'deki iç savaşa siyasi çözüm bulmak amacıyla ABD ile Rusya'nın girişimleriyle başlatılan 2. Cenevre Konferansı'yla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Salih, "Cenevre Konferansı konusunda koalisyonun duruşu gayet açık. Esed rejimi ve askeri yöneticilerinin akıttığı kan nehrini durduracak her türlü siyasi girişimi memnuniyetle karşıladığımızı ifade etmiştik. Bu girişim de sadece Suriye halkının isteklerini karşılayacak özgür ve demokratik bir Suriye'nin kurulmasıyla mümkün olur" şeklinde konuştu.

Geçiş döneminin ancak Beşer Esed'in gitmesiyle başlayabileceğini vurgulayan Salih, şunları kaydetti:

"Pazar günü Humus'tan elimize oradaki durumun giderek kötüleştiğine dair haberler ulaştı. Günler geçtikçe oradaki durum daha da kötüye gidiyor. Rejim, on binlerce kişinin canına mal olsa da bu kenti ele geçirmeyi kafasına koymuş durumda. Geçen günlerde, rejim güçlerinin Humus'u ele geçirmesinin siyasi sürecin tümünü tehlikeye sokacağını anlatan bildiriyle, Birleşmiş Milletler, Suriye'nin Dostları Çekirdek Grubu ülkelerine ve tüm uluslararası topluma çağrıda bulunduk. Humus şehrinin rejim güçlerinin eline geçmesi durumunda, halkımıza, eşlerini, kardeşlerini, arkadaşlarını öldüren rejimle müzakere ettiğimizin açıklamasını yapamayız." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Smdk Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement