Soma Kaymakamı Atçı, Eylem Yapan Maden İşçilerini Dinledi - Son Dakika
Güncel

Soma Kaymakamı Atçı, Eylem Yapan Maden İşçilerini Dinledi

Soma Kaymakamı Atçı, Eylem Yapan Maden İşçilerini Dinledi

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Adliyesi önünde oturma eylemi yapan maden işçileriyle görüştü.

21.05.2014 14:53

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Adliyesi önünde oturma eylemi yapan maden işçileriyle görüştü.

Soma Adliyesi önünde dün oturma eylemi yapan maden işçileri, Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ile konuştu. Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı yerine bakanların gelmesini talep eden işçiler, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüşmek istiyoruz. O olmasa Enerji Bakanı Taner Yıldız olur, hiç değilse bize yardımcı olacak bir bakan gelsin. Biz bunu istiyoruz" dedi.

Kaymakam Atçı'nın taleplerini sorduğu işçiler, 'Biz onu bakanımıza açıklayacağız. 2 gündür konuşuyoruz. Belli ki kimsenin kulağına yer etmemiş ve siz de benden tekrar açıklamamı istiyorsunuz. Burada herkes konuştu, gerekenleri söyledi. Demek ki kimsenin kulağına girmemiş" dedi.

Atçı'nın "Ben televizyon bile izleyemiyorum, gece gündüz çalışıyoruz. Ankara'da çalışmalar devam ediyor. Hükümetimiz ciddi adımlar atmak üzere, inşallah sizin de istediğiniz düzenlemeler yapılacak. Bunlar bir günde olacak şeyler değil. Bizim çözebileceğimiz şeyler varsa elimden geleni yaparım" dedi. İşçiler de bakanın mevzuyu çözebileceğini belirterek, Kaymakamın teklifini reddetti.

"BAKANA TALEBİNİZİ İLETECEĞİM"

Kaymakam Atçı, işçilerin taleplerini hükümet çalışmalarından sonra eksik kalan şeyler olduğu takdirde iletmelerini ifade ederek şöyle konuştu: "Kaybettiğimiz 301 madencimiz için daha iyi çalışmamızı istiyorsanız, bizim zamanımızı bununla harcamamanız gerekiyor. Hem Ankara'da yapılan çalışamalar netleşsin hem de biz buradaki işlerimiz yürütelim. Siz de ondan sonra bu taleplerinizi dile getirebilirsiniz. Şu anda çok yoğunuz. Yapmamız gereken çok iş var.Ben sizin hak mücadelenize karşı değilim. Ben istemez miyim koşullarınız düzelsin. Tabi ki isterim. Ama bizim burada yapabileceğimiz bir şey varsa yapalım, diğerlerini de bekleyelim. Eğer çalışamalar arzu ettiğiniz şekilde yürümüyorsa yine bu taleplerinizi dile getirirsiniz. Çok yoğun olduğumuz günler. Tabi sizi hemen işe çağırmaları konusunda görüşmeler yapabiliriz. Ocaklar bekler mi bilmiyorum ama öğreniriz. Düzeltmeler var ise bunlar iyi şeyler. Denetlemeciler burada, yeni yeni geliyorlar. İstiyorsanız sizi müfettişlerle görüştürebilirim. Bakanla görüşme talebinizi ileteceğim. Burada sadece madende çalışan arkadaşlarımız varsa saygı gösteririz. Ama başka kışkırtmalar sizden olmayın kışkırtmaları olmasın. Sizinle ilişkisi olmayan insanlar da olabiliyor bazen."

Yürütülen soruşturma hakkında herhangi bir yeni gelişme olmadığını belirten Atçı, "Başsavcımız açıklama yapacak. Yakalanırsa buraya gelecek. Ancak yakalanma ile ilgili bir kara çıktığına dair bir duyumum yok.Hakkında gözaltı kararı olup olmadığını bilmiyorum. Ben başsavcımız adına açıklama yapmak istemiyorum" dedi.

Atçı, gazetecilere yaptığı değerlendirmede ise, "Madencilerimizle görüşüp, ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu tablo arzun ettiğimiz tablo değil. Hassa günler, saygıyla karşılıyoruz. İlçemizde karışılıklı olsun istemiyoruz. Zaten acımız çok büyük. Ama onların talepleri de çok önemli, onları anlayışla karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

"OCAKLARI DENETLEME OLMADAN DÜZELTMEYE BAŞLADILAR"

Madenci soyadını kullanana eylem yapan madencilerin sözcüsü Tevrat Madenci ise, Kaymakam Atçı'ya şunları söyledi : "Biz size zarar verdiğimizi düşünmüyoruz. Bizim zarar verecek konumumuz da yok. Biz yeterinde acı çekmişiz. Kimseye zarar verecek halimiz yok. Bizi işe geri çağırıyorlar. Mecbur bırakılıyoruz, biz bunu yapmak zorundayız. Artık başka çaremiz kalmadı. Eğer diyorsanız 'bir madencimiz daha ölsün' biz gidelim dağılalım buradan. Öyle demiyorsanız da bize engel olmayın. Bakanımız gelmiyor ve şimdi o ocakları denetleme olmadan önce düzeltmeye başladılar. Yarın öbür gün denetleme gelirse 'Bizim ocaklarımız iyi' konumuna getirmeye çalışıyorlar. Her geçen gün bizim aleyhimize işliyor. Biz 15 günlük düzeltmeler istemiyoruz. Bize bir denetlemeci gönderiyorsa arkasında bir tane daha göndersinler. Bizim isteğimiz buraya bir bakanımız gelsin. Bize söz verecek biri gelsin."

Yürütülen soruşturma hakkında herhangi bir yeni gelişme olmadığını belirten Atçı, "Başsavcımız açıklama yapacak. Yakalanırsa buraya gelecek. Ancak yakalanma ile ilgili bir kara çıktığına dair bir duyumum yok.Hakkında gözaltı kararı olup olmadığını bilmiyorum. Ben başsavcımız adına açıklama yapmak istemiyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Soma Kaymakamı Atçı, Eylem Yapan Maden İşçilerini Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement