Sözlü Tarih Paneli - Son Dakika
Güncel

Sözlü Tarih Paneli

Sözlü Tarih Paneli

Omay "Mardin'in yaşayan belleği üniversitede şekillenecek."

07.02.2012 14:02

Artuklu Üniversitesi'nin 'Hollings Center' ile ortaklaşa gerçekleştireceği panel ve atölye çalışmasında sözlü tarih,MAÜ Mimarlık Fakültesi konferans salonunda masaya yatırılacak.

13 Şubat Pazartesi günü Mardin Artuklu Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü" ile "Hollings Center for International Dialogue"in ortaklaşa düzenlediği; sözlü tarihe yaklaşım ve metodoloji konularının ele alınacağı panel ve atölye çalışmaları (workshop) gerçekleştirilecek.

MAÜ ve yurtdışından yerli ve yabancı akademisyenlerin katılımıyla düzenlenecek bu panelde konuşmacılar tarafından, sözlü tarih ve buna ilişkin yaklaşımların tanıtılması amaçlanıyor.

Sunum yapan tarihçilerle tanışma ve onlara soru yöneltme fırsatının da sunulacağı atölye çalışmasında ise görüşme hazırlığı, görüşme süreci ve görüşme sonrası 'katılımcı gözlemcilik' teknikleri tartışılacak.

Sözlü tarihin bilimsel disiplinden çok bir bilimsel yöntem olduğunu belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay, tarihi Mardin şehriyle bütünleşmiş bir üniversite olarak, toplumun farklı kesimlerinden, kültürel grupların tanıklık ve anılarının yer alacağı bir "Mardin Sözlü Tarih Arşivi"nin oluşumunu hedeflediklerini ifade etti.

Artuklu Üniversitesi'nin tarihiyle barışık ve geleceğini şekillendirecek kent insanının "yaşayan belleği"ni oluşturma yolunda önemli bir adım attığını vurgulayan Omay,

"Mimarlık Fakültemizin tarihi binasında düzenleyeceğimiz bu panelde, bazı tarihçiler tarafından; dinlenilmeyenlerin, dikkate alınmayanların tarihi olarak da tanımlanan bu bilimsel yöntemle, asırlar boyunca birlikte yaşama kültüründe model teşkil etmiş bu toplumun birlik ve beraberliğini, üniversite olarak daha da sağlamlaştırmak istiyoruz." dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesi ve 'Hollings Center' işbirliğiyle düzenlenecek sözlü tarih paneline, Columbia, Oxford, Kentucky ve Mardin Artuklu Üniversitesinden yerli ve yabancı akademisyenler katılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sözlü Tarih Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement