Supersport'ta Feci Kaza - Son Dakika
Güncel

Supersport'ta Feci Kaza

Supersport\'ta Feci Kaza

Dünya Supersport Şampiyonası Rusya ayağında kaza geçiren Andrea Antonelli hayatını kaybetti.

22.07.2013 08:29  Güncelleme: 08:36

Dünya Süpersport Şampiyonası 8. ayak yarışının yapıldığı Moskova, tam anlamıyla bir trajediye sahne oldu. Türk motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun birinci bitirdiği sıralama turlarında 25 yaşındaki İtalyan pilot Andrea Antonelli, kaza geçirerek hayatını kaybetti.

Rusya'daki 3 bin 931 metrelik Moskova pistinde 22 tur üzerinden koşulan yarışta ilk sıradan start alan Mahi Racing Team India adına yarışan Kenan Sofuoğlu, yağmur altında başlayan mücadele ilk turu lider tamamladı. Yakhnich Motorsport takımının şampiyona lideri Büyük Britanyalı pilotu Sam Lowes ile Sofuoğlu'nun birincilik için çekiştiği ikinci turun ilk metrelerinde, arka sıralarda yaşanan kaza sonrası yarışa ara verildi.

Yarışın, Superbike Dünya Şampiyonası'nın ikinci etabından sonra başlayacağı bilgisi verilse de yağmurun etkisini iyice artırmasıyla Supersport yarışının iptal edildiği bildirildi. Ardından da kazaya karışan pilotlardan Go Eleven takımının 25 yaşındaki İtalyan sürücüsü Andrea Antonelli'nin ölüm haberi geldi.

Sıralama turlarında 1:38.792'lik derecesiyle 4'ünci sırada yeralan Antonelli, yağış altında yapılan yarış start aldıktan kısa süre sonra hakimiyetini kaybedip kendini yerde buldu. Antonelli'nin düştüğünü görmeyen diğer İtalyan pilot Lorenzo Zanetti, kullandığı motosikletle genç motosikletçinin üzerinden geçti ve o da kendini yerde buldu. Sağlık ekipleri tarafından hemen müdahalede bulunulmasına karşın Antonelli kazadan hemen sonra hayatını kaybetti, durumunun iyi olduğu açıklanan Zanetti ise hastanede tedavi altına alındı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Supersport'ta Feci Kaza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement