İstanbul'da İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto - Son Dakika
Yerel

İstanbul'da İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto

İsrail'in Refah kentinde çadır kente düzenleyerek 40 Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası binlerce vatandaş, İstanbul'daki İsrail Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı. Ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla konsolosluğun önünde toplanan kalabalık, 'Katil İsrail Filistin'den defol' sloganları attı.

27.05.2024 23:44  Güncelleme: 00:41

İsrail'in Refah'ta Filistinlilerin yaşadığı çadır kente yaptığı saldırıyı protesto etmek isteyen binlerce vatandaş, İstanbul'daki İsrail Başkonsolosluğu önünde bir araya geldi. Kalabalık, "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganları atarken Filistinliler için dua yaptıktan sonra alandan dağıldılar.

İstanbul'da İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto

"KATİL İSRAİL FİLİSTİN'DEN DEFOL"

İsrail'in Refah kentine yönelik yaptığı saldırı sonrası Barbaros Hayrettin Paşa Camii önünde toplanan binlerce vatandaş, yürüyerek İsrail Başkonsolosluğu binası önüne geldi. Ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla konsolosluğun önünde toplanan kalabalık, "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganları attı.

İstanbul'da İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto

KISA SÜRELİ ARBEDE YAŞANDI

Bazı göstericilerin polisin kurduğu güvenlik bariyerini aşmaya çalışması nedeniyle arbede yaşandı. Arbedeyi ise yine vatandaşlar araya girerek sonlandırdılar. Vatandaşlar Filistin için yapılan duanın ardından dağıldılar.

İstanbul'da İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto

NE OLMUŞTU?

İsrail savaş uçakları, Refah'ın kuzeybatısında Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı depolarının bulunduğu bölgenin yakınında yaşayan yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombalamış, saldırıda 40 Filistinli hayatını kaybetmişti.

İstanbul\'da İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstanbul'da İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Ali Akkaya: birkerede kendi ülkeniz için yürüyün 11 79 Yanıtla
    İSMAİL TARIK ÖZÇETİN: Müminler kardeştir ülkemiz için canımız feda ama orada ki müslümanların durumu nice haldedir bunu görmezden gelmek tek kelimeyle şuursuzluktur 42 4 Alper Elma: Ali aklım çalışsa mesele sadece filistinle sınırlı kalmayacagini bilirdin, bu mesele sen gormesende senin çocuğun göreceği Türkiye'ye doğru yaklaşan bir İsrail olduğunu gorurdun, adamlar demiyormu orta doğu orta asya ya doğru açılıp büyük İsrail'i kuracaz diye çocuğunun aynı şeyleri yasamayacaginin garantisi varmı. bu soykırım bu ölümler sıra sıra ülke ülke bubtarafa gelecek sen bunu göremiyormusunuz , o zamanda sen yada çocuğun feryat edince uzanacak el bulamayacaksin 8 2 Akın Dündar: Alper Elma, Aklın çalışsa diye başladığın cümleye akılsızca devam etmişsin. Mesele filistinle sınırlı değil ama orada olaylar yaşanırken Türkiye'de toprak kaybetmeye devam ediyoruz. Her yer mülteci kimlik verip toprak sahibi yapıyoruz. Sadece savaşarak toprak kaybedilmiyor, içerideki sorunlarını çözemeyen bir hükümet dışarıya yardıma koşmaya çalışırsa içerde sorunlar artar. Önce iç sorunlar, sonra bize dışarıdan yardıma gelmeseler de olur bize yük olmasınlar destek isteyten yok zaten. 2 1 Cihan Ramazan: Hepsini bindir gemiye Gazze’ye gitsin savaşsın ama nerdeeee? Her şey kolpa. 0 0
  • Atilla Ata: Zulme uğrayanlar için mücadele edenlere selam olsun. Yaşasın zalimler için cehennem. 56 5 Yanıtla
    Atilla Ata: Ferhat aser başka yerde otla 9 7
  • ferhat eser: gazzeye gitmek masraflı tabi doğru 8 38 Yanıtla
    Atilla Ata: Başka yerde otlan 20 8
  • Said Emre: İslâmiyet güneş gibidir, üflemekle sönmez. Gündüz gibidir, göz yummakla gece olmaz. Gözünü kapayan, yalnız kendine gece yapar... 18 3 Yanıtla

Advertisement