Suriye'deki Esaret Günlerini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki Esaret Günlerini Anlattı

Suriye\'deki Esaret Günlerini Anlattı

Suriye'de 70 gün tutuklu kalan Gazeteci Adem Özköse, Suriye izlenimlerini ve esaret günlerini anlattı.

18.06.2012 10:28  Güncelleme: 10:37

Suriye'de 70 gün tutuklu kalan Gazeteci Adem Özköse, Kayseri İHH'nın düzenlediği konferansta, Suriye izlenimlerini ve esaret günlerini anlattı.

Özel bir okulun konferans salonunda düzenlenen konferansa Kayseri İHH üyeleri ve davetliler katıldı. Kameraman Hamit Coşkun ile birlikte Suriye'ye giden Özköse, Beşar Esad güçlerine teslim edilmelerinden sonra zindan günlerinin başladığını söyledi.

Suriye'de çatışmaların içinde kalan, Suriyeli bir çocuğun belgeselini çekmek için Suriye'ye gittiklerini ifade eden Özköse, "Suriye'ye gittiğimiz gün aracımızla hareket halindeyken 60 kişilik Şebbiha gücü tarafından yolda araçlar durdurulmaya çalışılıyordu. Durmayan araçlara ateş açıyorlardı. İlk anda olayı anlamamıştım. Bizi El Fua köyünde bir eve götürdüler. Gözlerimiz kapalı, ellerimiz bağlı bir şekilde mahzene götürdüler ve yere yatırdılar. Kendi aralarında ise, 'Bunları öldürelim mi, ne yapacağız' şeklinde konuşuyorlardı. O sırada bizi öldüreceklerini düşündüm" dedi.

Türkiye'ye dönüşte çok büyük bir ilgi ile karşılaştıklarını söyleyen Özköse, şöyle konuştu: "İnsanların bu kadar sahiplenmesine şaşırdım. Nereye gitsem, insanlar hemen sarılıyor. İnşallah bizim durumumuz Suriye'de yaşananları gündeme getirir ve mazlum insanlar için de katkısı olur. Suriye'den özgürlüğüme kavuşmam konusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Program sonrası Adem Özköse, kitaplarını imzaladı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriye'deki Esaret Günlerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement