Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye\'deki İç Savaş

İçişleri Bakanı Friedrich, ülkeye kabul edilecek Suriyeli mültecilerin sayısının artırılabileceğini söyledi

29.11.2013 18:41

Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, ülkeye kabul edilecek Suriyeli mültecilerin sayısının artırılabileceğini bildirdi.

Friedrich,  Saarbrücker Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada, Almanya'nın Suriyeli mülteciler için belirlediği "5 bin" kotasının artırılmasının, gelecek hafta eyaletlerin içişleri bakanlarının katılımıyla Osnabrück'te yapacakları İçişleri Bakanları Toplantısı'nda görüşüleceğini ifade etti.

Sayının arttırılabilmesi için eyalet içişleri bakanlarının oybirliğiyle karar alması gerektiğini vurgulayan Friedrich, Suriyeli mültecilere yardım konusunda Almanya'nın elinden geleni yaptığını belirterek, "Avrupa Birliği daha fazlasını yapmalı" dedi.

Almanya hükümeti, bu yılın ortalarında Birleşmiş Milletler ile görüşmelerinde Suriye'den 5 bin mülteci almayı kabul etmişti. Ancak şu ana kadar ülkeye kabul edilen mülteci sayısı, İçişleri Bakanlığı istatistiklerine göre 1500 düzeyinde bulunuyor. Bu yıl sonuna kadar ülkeye gelecek Suriyeli mülteci sayısının 2 bine ulaşması bekleniyor.

Alman hükümetinin Suriyeli mülteci sayısını 5 binle sınırlaması, kamuoyunda tartışma yaratmış, muhalefetteki Yeşiller Partisi ve Sol Parti hükümeti sert eleştirilerinde bulunmuştu.  Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nin Sosyal Demokrat Partili (SPD) İçişleri Bakanı Ralf Jaeger de  ülkeye kabul edilecek Suriyeli mültecilerin sayısının arttırılması çağrısında bulunmuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement