Suriye sınırına güvenlik duvarı örme çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Suriye sınırına güvenlik duvarı örme çalışmaları

Suriye sınırına güvenlik duvarı örme çalışmaları

Mardin'de Suriye sınırına örülmesi planlanan güvenlik duvarı çalışmalarına karşı Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın başlattığı oturma ve açlık grevine destek amacıyla toplanan gruba pol...

01.11.2013 18:18

Mardin'de Suriye sınırına örülmesi planlanan güvenlik duvarı çalışmalarına karşı Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın başlattığı oturma ve açlık grevine destek amacıyla toplanan gruba polis müdahale etti.

2. Hudut Taburu Kenan Dalbaşar Kışlası Sınır Birliği, Suriye sınırına karşı oturan Gökkan'ın bulunduğu alanda Nusaybin ve Suriye'nin Kamışlı kenti arasına yaklaşık 100 metre uzunluğunda 2 metre yüksekliğinde yeşil branda ördü. Bu arada Suriye tarafından gelen aralarında çocukların da bulunduğu bir grubun brandayı kesmeye çalıştığı görüldü. Bunun üzerine 2. Hudut Taburuna bağlı itfaiye ekipleri Kamışlı tarafında toplanan gruba basınçlı suyla müdahalede bulundu.

Nusaybin Belediye Başkanı Gökkan'a destek amacıyla toplanan grubun da sloganlarla Suriye'deki grubu desteklemesi üzerine güvenlik güçleri Yeşilkent Mahallesi'ndeki topluluğa basınçlı su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Müdahale sırasında dağılan gruptakiler polise taşla karşılık verdi.

Bu arada Lozan Caddesi Mitanni Kültür Merkezi önündeki gruba müdahale sırasında atılan taşlardan bir polis memuru yaralandı. Polis memuruna ilk müdahaleyi meslektaşları yaptı.

Öte yandan ismi henüz öğrenilemeyen bir kadının da mayınlı alana geçerek burada Gökkan ile oturma eylemine başladığı görüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye sınırına güvenlik duvarı örme çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement