Suriye Sınırına Güvenlik Duvarı Örme Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Suriye Sınırına Güvenlik Duvarı Örme Çalışmaları

Suriye Sınırına Güvenlik Duvarı Örme Çalışmaları

BDP Grup Başkan Vekili Buldan, sınırda açlık grevi yapan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ı ziyaret etti

03.11.2013 17:47

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Suriye sınırına örülmesi planlanan güvenlik duvarı çalışmalarını protesto etmek için açlık grevi yapan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ı ziyaret etti.

Beraberinde Van bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile Nusaybin ilçesine gelen Başkanvekili Buldan, Mitanni Kültür Merkezi önünde kendisini karşılayan bir grup kadın ile Suriye sınırına örülmesi planlanan güvenlik duvarı çalışmalarını protesto etmek için açlık grevi yapan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ı ziyaret etmek için sınıra yürüdü. Sınırda insan zinciri oluşturma talebine polis izin vermedi.

Bunun üzerine grup adına açıklama yapan Milletvekili Tuğluk, Belediye Başkanı Gökkan'ın başlattığı eylemin, kadının, kendi halkının özgürlük, onur mücadelesindeki duruşu olduğunu söyledi.

Çalışmanın sınırda basit bir duvar örme işi olmadığını iddia eden Tuğluk, "Bu duvarların umutlarımıza, özgürlük arayışımıza, halkımızla buluşmamıza karşı çekilmiş setler olduğunu çok iyi biliyoruz. Bir kişiyle başlayan bu eylem yarın başka bir biçime dönüşebilir. O nedenle derhal bu duvar yapımının durdurulması gerekiyor" dedi.

Daha sonra Buldan ve Tuğluk, açlık grevi yapan Gökkan'la bir süre görüştü.

İzinsiz gösteri yapan gruba müdühale

Öte yandan, İstasyon Caddesi'nde toplanan maskeli bir grup, ateş yakıp, barikat kurduktan sonra yolu ulaşıma kapattı. Uyarılara rağmen dağılmayan gruptaki bazı kişilerin polise taşlı ve molotofkokteyli saldırıda bulunması üzerine güvenlik güçleri, basınçlı su ve göz yaşartıcı gaz kullanarak grubu dağıttı. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye Sınırına Güvenlik Duvarı Örme Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement