Suriye'ye Tıbbi Yardım Konvoyu Başakşehir'de - Son Dakika
Güncel

Suriye'ye Tıbbi Yardım Konvoyu Başakşehir'de

Suriye\'ye Tıbbi Yardım Konvoyu Başakşehir\'de

Suriye için başlatılan 'Suriye'ye Tıbbi Yardım Konvoyu'nun ikincisi, dün İstanbul'a geldi.28 ambulans ve 82 adet katılımcıdan oluşan konvoyun ilk durağı ise Başakşehir oldu.

06.04.2013 12:17

Suriye için başlatılan 'Suriye'ye Tıbbi Yardım Konvoyu'nun ikincisi, dün İstanbul'a geldi. 28 ambulans ve 82 adet katılımcıdan oluşan konvoyun ilk durağı ise Başakşehir oldu.

Suriye'de yaşanan iç savaş sebebiyle merkezi İngiltere'de bulunan The Welfare (İyilik Hareketi) Derneği ile Yardımeli Derneği'nin birlikte koordine ettikleri 'Suriye'ye Tıbbi Yardım Konvoyu'nun 2'ncisi İstanbul'a geldi. 31 Mart 2013 tarihinde İngiltere'den hareket eden, 28 ambulans ve 82 adet katılımcıdan oluşan konvoyun ilk durağı ise Başakşehir oldu. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile bir araya gelen yardım gönüllüleri, bir restoranda akşam yemeği yiyip, Suriyeli vatandaşlar hakkında istişarede bulundu. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Bir kıtanın öbür ucundan başka bir kıtaya kardeşlerimiz adına yardıma hizmete koşuyorsunuz. Bunları gördükçe de inanç kardeşliğinin hale çok canlı olduğunu görebiliyorum. Buna seviniyoruz ama bir şeye üzülüyoruz. Bu olaylar niye sadece İslam dünyasında olur. Ateşleri, Afganistan gibi İslam dünyasının başka coğrafyalarında olduğu gibi bugün de Suriye'de görüyoruz. Aslında bu da bizim için hem üzücü hep de düşündürücü. Bunları sadece üzülmekle ortadan kaldıramayız. Evet, dua ama alimlerimiz duayı ederken fiili dua diye tabiri var. İslam ülkelerindeki yaşanan olayların yaşanmaması adına demek ki fiili dua olarak yapmamız gereken çok şeyler var" diye konuştu.

"CİLVEGÖZÜ'NE GİDİP AMBULANSLARLA ORADAKİ KARDEŞLERİMİZE YARDIM EDECEĞİZ"

Yardımların sadece Suriyeliler için değil, bütün ihtiyaç sahibi insanlar için toplandığını belirten Yardımeli Derneği Başkanı Dr. Sadık Danışman da,"Suriye'deki halkın özgürlük mücadelesi başladığı günden beri Suriyeli vatandaşlara elimizden geldiğince yardım yapmaya çalışıyoruz. Bu proje doğrultusunda İngiltere'de yer alan 'İyilik Hareketi Kuruluşu' bizimle irtibata geçti. Bu yardım da genellikle tıbbi yardımdı. Bunu duyunca da Yardımeli Derneği olarak bizde buradan bir ambulans konvoyuyla Suriyeli mağdurlara, ihtiyaç sahiplerine bir yardımda bulunmak istiyoruz dedik. Aralık'ta ilk konvoyumuzu oluşturmuştuk. Şimdi de ikinci konvoyumuzu oluşturduk. Bu çalışma 28 araçlık bir konvoyla, 82 kişilik bir ekip çalışması yapılacak. İnşallah belli bir güzergahtan Hatay'ın Cilvegözü ilçesine gidip ambulanslarla oradaki kardeşlerimize yardım edeceğiz" diye konuştu.

"AMBULANS ŞÖRÖRLERİNİN 14'Ü KADIN"

Suriyeli vatandaşların yaralarını sarmak için Cilvegözü'ne gidecek olan ambulansın şoförü Suzan El Wahabi, "Müslüman olduğumuz için Allah'a sonsuz şükürler olsun. Biz, yüzde yüz gönüllü olarak yapıyoruz bu işi. Biz 28 ambulans götürüyoruz, 82 kişiyle gidiyoruz. Bu 80 kişinin 14'ü kadındır. Bu kadınlar da aynı zamanda ambulansın da şoförüdür. Böylece Allah'ın izni ve dinimizin verdiği görevler itibariyle aktif bir şekilde din kardeşlerimize yardımcı oluyoruz. Türkiye sınırından geçtiğimiz zaman Müslüman bir ülkeye gelmiş olmak, Müslüman kardeşlerimizi görmüş olmak hakikaten bizi rahatlattı. Gönlümüzü güzelleştirdi. Bu güzel ülkede Suriye sınırına kadar ilerleyeceğiz. Benim buradaki en büyük mutluluğum Müslüman bir ülkeden giderek Suriye'ye yardım yapmak" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriye'ye Tıbbi Yardım Konvoyu Başakşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement