Suriyeli Çocuklar Oyuncakla Mutlu Oldu - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Çocuklar Oyuncakla Mutlu Oldu

Suriyeli Çocuklar Oyuncakla Mutlu Oldu

Merkez Şehitkamil İlçe Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, geçen hafta sonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep gezisi sırasında Beşar Esad yönetimini kendi vatandaşlarını uçaklarla bombalamakla suçlayıp, "Gidin kampları, hastanelerdeki"...

25.01.2013 11:41

Merkez Şehitkamil İlçe Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, geçen hafta sonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep gezisi sırasında Beşar Esad yönetimini kendi vatandaşlarını uçaklarla bombalamakla suçlayıp, "Gidin kampları, hastanelerdeki masum yavrucakları görün. Onlarda mı terörist?" diye işaret ettiği ve kurmaylarına tüm imkanların seferber edilerek yalnız bırakılmaması çağrısında bulunduğu Suriyelilerden 7 bininin yaşadığı Karkamış Çadırkent'i ziyaret etti. Fadıloğlu, Suriyeli kız çocuklara oyuncak bebek ve çikolata, erkek çocuklarına ise oyuncak araba ve çikolata dağıttı.

Karkamış Kaymakamı Mustafa Gül ve Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan'ın da katıldığı ziyarette Suriyeli çocuklar, sevinç çemberi oluşturduğu ziyaretçilere Arapça, 'Şükran Türkiye' (Teşekkürler Türkiye) ve 'Baddele Türkiye Baddele' (Yaşa Türkiye Yaşa) sloganları attı. Rıdvan Fadıloğlu, daha sonra Gaziantep Çocuk Hastanesi'ndeki yanık ünitesinde tedavi edilen ve vücutlarının büyük bölümünde yanıklar olan Suriyeli çocukları da ziyaret etti.

Fadıloğlu'nun yaralı çocuklar için getirdiği oyuncaklar, iyileştiklerinde teslim edilmek üzere hastane yönetimine verildi. Kamplarda kalan savaşın küçük mağdurları, oyuncaklarıyla mutlu olurken, hastanelerde acı içinde kıvranan minikler ise dramı gözler önüne serdi.

Duygu dolu anlar yaşayan Başkan Fadıloğlu, "Maalesef savaşın en büyük acısını bu masum yavrucaklar yaşıyor. Biz de Başbakanımızın talimatları doğrultusunda bundan böyle sıkça kampları ziyaret edip, ihtiyaçlarının karşılanması konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Dileğimiz hastanelerdeki çocuk ve diğer Suriyelilerin biran önce sağlıklarına kavuşması, Suriye'deki kanın da durarak barışın sağlanması" diye konuştu.

(AK/OA/BT) - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Çocuklar Oyuncakla Mutlu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement